Šport
40 ogledov

Čech za las ušel petardi

Goran Novković (Foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
Po današnji drugi tekmi Eura je jasno: nogometaši Češke so slabši od ruskih približno toliko, kolikor so bili letos ruski hokejisti dominantnejši od čeških in vseh drugih na hokejskem svetovnem prvenstvu.

Dzagoev rabelj, Aršavin dirigent, nizozemski selektor Advocaat pa je bil producent današnjega drugega filma na Euru 2012, z naslovom: "Zborna komanda izrešetala naj golmana sveta". Čehi so imeli celo srečo, da je Advocaat, ki je sicer z advokatsko genialnostjo pripravil strategijo, toliko časa v igri držal Keržakova. Sicer bi v mreži Čeha Čecha, naj vratarja sveta, odjeknila vsaj petarda, če ne celo kaj hujšega.

Čehi so itak igrali le v začetku tekme, pa še takrat so Rusi zabijali gole. Dva. Res jih je Pilar kmalu v drugem polčasu približal na le gol razlike za Rusi. A tudi takrat so bili Čehi tako daleč  od kaj več kot prepričljivega poraza  kot na koncu tekme. Od češkega zadetka v 52. minuti do konca tekme si namreč niso priigrali nobene priložnosti več. Čechov gol pa je kontinuirano visel v zraku. Končni rezultat 4:1 je zato, paradoksalno, za poražene Čehe še celo ugoden.

Rusi so z navdahnjenostjo in disciplino spominjali na legendarno hokejsko zborno komando iz osemdesetih let prejšnjega stoletja. Med Čehi pa je še največ želje in navdiha pokazal Theodor Gebre Selassie. Fant ima stil. Končno tekač etiopskega rodu, ki je našel smisel v teku. Žogo.

Vprašanje pa je, če je češki selektor Michal Bilek našel smisel in rešitev v podpisu pogodbe za selektorsko mesto že pred Eurom tudi za prihodnji dve leti, do vključno svetovnega prvenstva. Če bodo Čehi z najboljšim vratarjem sveta še naprej dobivali takšne porcije, Bilek svetovnega prvenstva kljub že podpisani pogodbi gotovo ne bo videl.

Komentarjev 1
  • anja.scuka 12:11 09.junij 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **