Šport
15 ogledov

Čehi kot prvi ubranili naslov

Reprezentanti Češke po zmagi v Davisovem pokalu Reuters
Radek Štepanek je z zmago nad Dušanom Lajovićem priigral Čehom drugi zaporedni naslov v Davisovem pokalu.

Novak Đoković je z zmago vlil nekaj upanja Srbiji, a so na koncu zmago v finalu Davisovega pokala vendarle slavili češki tenisači. V odločilnem dvoboju sta se za skupno zmago pomerila Dušan Lajović in Radek Štepanek.

Lajović, zamenjava za poškodovanega Janka Tipsarevića, se ni izkazal za težkega tekmeca, saj ga je Čeh Štepanek odpravil v treh nizih in s samo petimi oddanimi igrami. Češka je tako postala prva reprezentanca, ki je uspela ubraniti naslov v Davisovem pokalu.

Čehi že v soboto blizu skupni zmagi

Po dveh dnevih finalnega obračuna Davisovega pokala je bolje kazalo reprezentanci Češke, ki je vodila z 2:1 v točkah. Dva dvoboja pred koncem so tako potrebovali le še eno zmago za naslov prvakov.

Najprej sta si nasproti stopila številka dve moškega tenisa Novak Đoković in najboljši Čeh, Tomaš Berdych. Nole je v treh nizih ekspresno premagal nasprotnika in tako preložil odločitev o zmagovalcu na dvoboj med Lajovićem in Štepanekom.

Davisov pokal, izida:

Đoković (SRB) : Bedrych (ČEŠ) 6:4, 7:6 (5), 6:2

Dušan Lajović (SRB) : Radek Štepanek (ČEŠ) 3:6, 1:6, 1:6

Češka je postala zmagovalka Davisovega pokala z rezultatom 3:2 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.