Šport
23 ogledov

Čehi nemočni v zmajevem gnezdu

Fikrt Björk Peter Šachl Tilia Olimpija Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Hokejisti Tilie Olimpije so v 5. kolu lige Ebel pred domačimi gledalci v Tivoliju vpisali še peto zmago. Zmaji so po odličnem začetku s 4:1 ugnali novince v razširjenem avstrijskem prvenstvu, Orle iz Znojma. Acroni Jesenice so bile tokrat proste.

Ljubljanski hokejisti so novo sezono dobro začeli. V uvodu so nanizali tri zaporedne zmage, tudi na nenavadni tekmi z dvojnim programom z Gradcem in proti tradicionalnim tekmecem z Jesenic, prvi poraz pa so doživeli v Linzu. V tretjem domačem dvoboju jih je v petek čakal novinec v ligi, češka ekipa Znojmo, ki se je tudi lahko pohvalila s solidnim startom, saj je dosegla eno zmago in dvakrat izgubila šele po podaljšku.

Vsaj začetek obračuna v Tivoliju pa ni kazal, da bodo Čehi močan tekmec. Že takoj na začetku so si namreč priigrali serijo izključitev, prednost pa so Ljubljančani, ki v tej prvini sicer ne blestijo, znali izkoristiti. V minuti in pol so dosegli dva gola, oba ob številčni prednosti 5-3. Najprej je v polno zadel John Hughes, potem pa je plošček prek celega igrišča do gola popeljal še Anže Ropret. Po hitrem začetku so se domači nato umirili, čeprav so imeli še nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva. Predvsem Justin Taylor bi v šesti minuti iz neposredne bližine lahko matiral vratarja Ondreja Kacetla, a je ostalo pri dveh golih v njegovi mreži. Na drugi strani je ljubljanski vratar Jean Phillipe Lamoreux delo v prvi tretjini opravil brezhibno.

Nadaljevanje je bilo že drugačno. Čehi so vzpostavili ravnotežje in v tem delu igre je imel precej dela vratar zeleno-belih Lamoureux, a ga je opravil odlično. Ne David Bartoš ne Jan Trojan ga nista znala premagati po strelih iz neposredne bližine, Jan Lattner pa je v prodoru vse opravil sam, a tudi ni bil uspešen. Ljubljančani so se ubranili dveh prednosti tekmecev, sami pa so zadeli za 3:0 v 25. minuti, ko je Taylor z zvitim strelom premagal češkega vratarja. Ob koncu tretjine so imeli dvakrat spet igralca več na ledu domači, prednosti pa tokrat niso izkoristili.

Ne glede na pritiske gostov so zadevali domači. Na začetku zadnje tretjine so vodstvo povišali na 4:0, ko je že po osmih sekundah igre z igralcem več zadel branilec Brad Cole. V 45. minuti pa je moral po plošček v svojo mrežo vendarle tudi domači vratar, moštvo Znojma je prišlo do prvega gola ob prednosti dveh igralcev. Znižanje je dalo krila gostom, a Olimpija, ki se je v zadnjih desetih minutah resda nekoliko pomaknila v obrambo, ni več klonila in je zasluženo dosegla novo zmago.

V naslednjem krogu se bodo Ljubljančani v nedeljo v gosteh pomerili z branilci naslova iz Salzburga. Acroni Jesenice se bodo podale na Dunaj.

Liga EBEL, 5. kolo:


Tilia Olimpija : Orli Znojmo 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Hughes (3), Ropret (4), Taylor (23), Cole (42); Pucher (45)

Vienna Capitals : Medveščak Zagreb 2:3 (0:0, 1:0, 1:2) - po kazenskih strelih
Bjornlie (27), Gratton (52); Kostovic (57), Naglich (60), Banham (kazenski strel)

Red Bull Salzburg : VSV Beljak 6:4 (2:1, 2:2, 2:1)
Lynch (1), Latusa (18), Earl (5, 14), Heinrich (12), Bois (20); Kaspitz (9), Petrik (10), Loyns (20), Mitchell (7)

KAC Celovec : Graz 99ers 8:3 (4:2, 3:1, 1:0)
Geier (3), Ratz (8), Pirmann (9), Kalt (14), Hager (28, 38), Schuller (53), Spurgeon (35); Blatny (13), Woger (16), Bisaillon (33)

SAPA Fehervar : Liwest Linz 5:6 (3:1, 2:1, 0:3) - po kazenskih strelih
Johansson (7, 12), Palkovics (8), Nagy (33), Sikorcin (35); Keller (17), Macdonald (28), Veideman (499, Murphy (56), Irmen (59), Ouellette (kazenski strel)

Acroni Jesenice proste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.