Šport
48 ogledov

Celjane bo prevzel Matić

Mira Požuna bo na klopi Celja nasledil Vladan Matić. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Po pričakovanjih bo Mira Požuna na klopi Celja Pivovarne Laško nasledil srbski strokovnjak Vladan Matić. Nekdanji strateg Ferencvarosa bo ekipo prevzel ob začetku nove sezone.

Celjske rokometaše bo v naslednjih dveh sezonah vodil srbski strateg Vladan Matić. Kot so sporočili iz Celja Pivovarne Laško, je trenerja v četrtek potrdil upravni odbor kluba, Matić pa bo ekipo prevzel ob začetku nove sezone. Do konca te bo trener ostal Miro Požun.

Matić, ki bo konec aprila dopolnil 41 let, je v svoji igralski karieri nastopal za tri klube: v Srbiji za Crveno zvezdo in Partizan, iz katerega je leta 2001 prestopil v Pick Szeged. Tu je za ekipo nastopal šest sezon, nato pa jo je sredi zadnje prevzel kot trener. Leta 2009 se je s klubom razšel in v zadnjem letu in pol vodil Ferencvaros. V času, ko je bil trener v Szegedu, je bil tudi pomočnik trenerja madžarske reprezentance.

Kot igralec je nastopal za reprezentanco Srbije in Črne gore (105 nastopov), s katero je leta 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyju osvojil četrto mesto, na dveh svetovnih prvenstvih pa je bil tretji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.