Šport
0 ogledov

Celjane čaka težko delo

Celjane čaka dvoboj s Flensburgom. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
V soboto in nedeljo bodo na mednarodno rokometno sceno stopili igralci Celja Pivovarne Laško in Slovana.

Celjska zasedba bo prvo četrtfinalno tekmo pokala EHF z nemškim Flensburg-Handewittom v soboto igrala v gosteh (17.00), Slovan pa bo naslednji dan v pokalu challenge gostil romunsko Suceavo (18.30). Povratni tekmi bosta čez teden dni.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se z zmago nad slovaškim Tatranom iz Prešova uvrstili med osem najboljših ekip v pokalu EHF, kjer jim je žreb namenil najtežjega možnega nasprotnika – Flensburg-Handewitt, trenutno tretjeuvrščeno ekipo nemškega prvenstva. Nemci ne potrebujejo posebne predstavitve: gre za stare znance Celjanov, s katerimi so se doslej pomerili že šestkrat. Najpomembnejši je bil seveda obračun v finalu Lige prvakov v sezoni 2003/04, ki so ga dobili pivovarji.

"Glavna razlika med njimi in nami je, da imajo Nemci 14 enakovrednih igralcev in da se jim menjave v igri sploh ne poznajo, kar pomeni, da lahko ves čas igrajo v enakem ritmu. Igrajo veliko hitrejši rokomet od nas in čvrsto obrambo 6-0. Problem, ki ga imamo, je tudi ta, da je kriterij sojenja v Evropi drugačen od domačega prvenstva. Na mednarodni sceni je dovoljena veliko agresivnejša igra, kar nam ne ustreza," je uvodoma dejal trener celjskega moštva in velik poznavalec nemškega rokometa Zvonimir Serdarušić ter dodal: "Flensburg je močnejši, vendar bomo naredili vse, da iztržimo ugoden izid, s katerim bi lahko na povratni domači tekmi napadali preboj v polfinale."

"Mislim, da bo tekma v Nemčiji za nas najlažja v letošnji sezoni. Zakaj? V to tekmo lahko gremo povsem neobremenjeni, Nemci so favoriti, glede na trenutno stanje, ki je v obeh ekipah. Mi imamo majhno število igralcev in ritem tekem je za nas zelo utrujajoč. Kljub temu se mi seveda ne predajamo. V Flensburg gremo po zmago in na koncu bomo poizkušali iz tega dvoboja priti kot zmagovalci in polfinalisti. Ne smemo pozabiti, da nas potem čaka še povratna tekma doma, kjer upam, da bo dvorana polna in da nas bo čudovita publika ponesla," pred tekmo razmišlja Uroš Zorman.

Ljubljanska zasedba je v osmini finala pokala challenge uspešno preskočila skandinavsko neznanko, potem ko je na povratni domači tekmi proti Ystadu nadoknadila zaostanek sedmih golov, konec tega tedna pa jo čaka nova "skrivnostna" romunska ekipa, ki je v osmini finala prepričljivo izločila ukrajinsko zasedbo Burevestnik iz Luhanska z 62:41.

Prvi slovensko-romunski klubski obračun se bo v nedeljo v dvorani na Kodeljevem začel ob 18.30, povratna tekma v Suceavi pa bo v soboto, 3. aprila, ob 11. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.