Šport
44 ogledov

Celjani ambiciozno v novo sezono

Aleš Pajovič in Carlos Prieto. (Foto: Gregor Katič)
1/33
Žurnal24 main
Rokometaši Celja PL so z osvojitvijo državnega in pokalnega naslova znova prevzeli primat na domačem prizorišču, ambiciozno pa stopajo tudi v novo sezono. Prevetreno zasedbo spozajte v galeriji!

Sedemnajstkratni državni prvaki so pred začetkom sezone prevetrili zasedbo in se okrepili s kakovostnimi igralci, na obzorju pa je še en odmeven prestop.

Nastopili bomo v izjemno zahtevni skupini
Zvonimir Serdarušić
Za izbranci Zvonimirja Serdarušića je najnapornejši del v predtekmovalnem obdobju, na telesnih pripravah v Podčetrtku so se lahko prepričali, da so govorice o "vojaških metodah predsezonskih treningov" hercegovskega stratega z nemškim potnim listom povsem resnične. Na osemdnevnih pripravah v Podčetrtku so dnevno opravili po tri treninge, prvi pa se je začel že pred sedmo uro. V naslednjem obdobju je pred njimi veliko lepši del priprav, do začetka državnega prvenstva, ki se bo začelo 11. septembra, je pred njimi ciklus številnih nastopov na mednarodnih in domačih turnirjih.
Mirko Alilovi%C4%8D | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Celjani se bodo domačemu občinstvu prvič predstavili v sredo, ko bodo v svojem nekdanjem hramu v Golovcu gostili hrvaški Bjelovar. Na tej tekmi bodo prvič nastopile vse letošnje okrepitve: slovenski krilni reprezentant Luka Žvižej, hrvaški vratar Mirko Alilović, španski krožni napadalec Carlos Prieto, srbski zunanji igralec Momir Rnić in občasni slovenski reprezentant Nejc Poklar. V rokometnem zakulisju kroži govorica, da v mesto ob Savinji prihaja 34-letni hrvaški reprezentant Petar Metličić, najbolj odgovorne osebe kluba pa tega na današnji novinarski konferenci na terasi celjskega hotela Evropa niso potrdile, a niti odločno zanikale.


"Novinarsko konferenco smo priredili v malce neobičajnem okolju, a za evropski klub je mesto v Evropi,"
se je na začetku malce pošalil direktor kluba Roman Pungartnik in razkril tekmovalne cilje v novi sezoni. "Na vsaki tekmi želimo zmagati, a realnost je povsem drugačna. Konkurenca na domačem prizorišču je iz dneva v dan močnejša, kljub temu pa nameravamo ubraniti obe domači lovoriki. V Evropi smo dobili izjemno težko skupino, ki pa se je veselimo, saj se glavna velika vrata vračamo v Ligo prvakov. Srčno upam, da se bomo uvrstili v drugi del Lige prvakov, na poti do tega pa bomo potrebovali tudi veliko sreče."

"Za nami je prvi del priprav v Podčetrtku, kjer smo naredili podlago za svoje  nadaljnje delo. Z izjemo vratarja Aljoše Rezarja, ki se je poškodoval na prvem treningu, nismo imeli nobenih resnejših zdravstvenih težav. Z napornih priprav so se vsi vrnili zdravi, igralci so zdržali vse napore, zdaj bomo pozornost namenili tehnično-taktični pripravi. Pred nami so številne pripravljalne tekme, verjamem, da bomo po turnirju v Doboju že pravi," je dejal Serdarušić in dodal: "Vedno sem zagovarjal tezo, da si moraš postaviti visoke cilje, morda celo višje od realnih. V domačem prvenstvu sta realno zastavljena, na mednarodnem pa bo vse odvisno od opravljenega dela v pripravljalnem obdobju, čeprav bi rad poudaril, da bomo nastopili v izjemno zahtevni skupini."

Po koncu sezone se je od kapetanskega traka poslovil neuničljivi Rus Edvard Kokšarov, vlogo liderja na igrišču pa bo prevzel Uroš Zorman. V Celju so osvežili tudi celostno podobo kluba, ki bo v novi sezoni velik poudarek namenil človekoljubnim akcijam, ravno tako načrtuje številna presenečenja. Se prvo obeta v teh dneh, ko bo za celjski klub podpisal Petar Metličić? "Po mojih informacijah je Metličić bližje Zagrebu kot Celju. To je v tem trenutku vse, kar lahko povem, vse drugo bi bilo le špekulacija," je v zvezi z Metličićem dejal Pungartnik.

Celjska zasedba bo od 13. do 15. avgusta nastopila na tradicionalnem Jarnovičevem memorialu v Velenju, kjer se bo pomerila s švicarskim Kadettnom, sarajevsko Bosno in še z eno ekipo. Slovenski prvak bo nato odpotoval v francoski Strasbourg, kjer se bo od 20. do 22. avgusta pomeril z Dunkerquom in Montpellierjem, na turnirju pa bodo nastopili še Chambery, Logrones in Čehovski medvedi. Od 24. do 28. avgusta bo ekipa nastopila še na turnirju v Doboju, kjer se bo pomerila s Slogo, Kolubaro, Ciudad Realom in še z eno ekipo. Zaključne priprave bo opravila v Celju, prvi vikend v septembru čaka ekipo nastop na domačem superpokalu. Že teden dni kasneje se bo začelo državno prvenstvo, v drugi polovici septembra pa Liga prvakov, kjer jih čakajo sami imenitni tekmeci – nemški Kiel, španska Barcelona, francoski Chambery, poljski Vive Targi Kielce in zmagovalec wild card turnirja iz Karlsruheja (Gorenje Velenje, Ademar Leon, Rhein-Neckar Löwen in Bjerringbro-Silkeborg).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.