Šport
39 ogledov

Celjani do še enega velikega skalpa

Celje PL Löwen Celje PL/Twitter
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v Zlatorogu ugnali nemško ekipo Rhein-Neckar Löwen (37:31).

Po zmagi nad aktualnimi evropskimi prvaki iz Kielc je Celje PL na domačem parketu opravilo tudi s slovitim moštvom Rhein-Neckar Löwen in si tako pripravilo dobro izhodišče v boju za napredovanje v osmino finala.

O slednjem bodo odločali v zadnjem kolu na gostovanju v Zagrebu, zadostoval pa jim bo že remi. Lahko si privoščijo tudi poraz z enim, pogojno tudi z dvema goloma. V tem primeru morajo doseči vsaj 29 golov, saj so na prvi medsebojni tekmi premagali Zagrebčane s 30:28.

Znali zadržati prednost

Obračun proti rokometno izjemno potentnemu Rhein-Neckarju Löwnu je začela z udarno postavo - vratar Urban Lesjak, krilna igralca Luka Žvižej in Blaž Janc, krožni napadalec Vid Poteko ter zunanji igralci Borut Mačkovšek, Miha Zarabec in Žiga Mlakar, slednjega je v obrambi menjal Povilas Barbarskas -, po začetnih težavah in zaostanku 2:4 po šestih minutah igre pa je vidno popravila svojo igro v obrambi in napadu ter v naslednjih dveh minutah naredila delni izid 4:0 za vodstvo s 6:4. V uvodnih desetih minutah so se prav vsi člani uvodne celjske zasedbe vpisali med strelce, po njihovem vodstvu v 12. minuti 9:6 pa je nemška klop zahtevala minuto odmora.

A ta ni zaustavila celjske poletne igre, v nadaljevanju je z bojevito igro v obrambi in "projektili" Mačkovška v napadu in lucidnimi prodori Janca zanesljivo nadzorovala nemške leve in si v 18. minuti priigrala pet golov prednosti (14:9).

Izjemna predstava domačih rokometašev se ni zaustavila niti po kadrovskih menjavah, igralci s klopi so še dodatno poživili igro in si v 26. minuti priigrali prednost sedmih golov (18:11) in jo zadržali vse do odhoda na veliki odmor (20:13).

Izbranci Branka Tamšeta so v prvi polovici tekme prikazali naravnost popolno predstavo, med strelce se je vpisalo kar osem igralcev, najbolj učinkovita pa sta bila Mačkovšek s petimi in Janc s štirimi goli.

Slovenski prvaki v drugem polčasu niso bili več tako dominantni, mednarodna pisana nemška zasedba pa jim je bila iz minute v minuto vse bližje.

V 40. minuti se jim je približala na štiri gole (22:18), a celjskih rokometašev ni zajela panika, ponovno so strnili svoje vrste in si v 50. minuti po golu Zarabca prek celega igrišča - igralci iz Mannheima so večji del tekme igrali s sedmimi igralci v napadu - priigrali vodstvo sedmih golov (30:23).

Lepe zaloge v golih niso zapravili, v prelomnih trenutki dvoboja so zadržali preudarnost in svežino ter v 54. minuti po dveh zaporednih golih Janca povišali na 34:26, z novim odmevnim skalpom pa vnovič malce pretresli mednarodno rokometno sceno.

Liga prvakov (skupina B), 13. kolo:

Celje PL - Rhein-Neckar Löwen 37:31 (20:13)
Mačkovšek 9, Janc, Zarabec po 8, Mlakar 6; Larsen 6, Sigurdsson 5.

Sobota:
Meškov Brest - Vardar Skopje
Kristianstad - Kielce
Pick Szeged - PPD Zagreb

Komentarjev 1
  • blueone 21:38 02.marec 2017.

    Bravo Celjani, kar tako naprej