Šport
13 ogledov

Celjani in Mariborčani za prvo lovoriko

Mariborčani se bodo še naprej borili z najboljšimi slovenskimi klubi. (Foto: Gre Žurnal24 main
Pred začetkom državnega prvenstva v rokometu se bosta Celje Pivovarna Laško in Maribor Branik v mariborski dvorani Tabor pomerila v tekmi za slovenski superpokal.

Slovenski moški rokometni klubi so v končnih pripravah za začetek sezone 2010/11, dober teden pred začetkom državnega prvenstva pa bo mariborska dvorana Tabor prizorišče finalne tekme za slovenski superpokal. Za lovoriko se bosta udarila Celje Pivovarna Laško, v minuli sezoni državni in pokalni prvak, ter Maribor Branik, pokalni podprvak.

Celjsko-mariborski rokometni obračun se bo v soboto, 4. septembra, začel ob 19. uri, na otvoritveni sezonski tekmi pa je papirnati favorit celjsko moštvo, ki se je pred začetkom sezone izdatno okrepilo. Novi prišleki – slovenski krilni reprezentant Luka Žvižej, hrvaški reprezentančni vratar Mirko Alilović in zunanji igralec Petar Metličić, španski krožni napadalec Carlos Prieto, srbski zunanji igralec Momir Rnić in občasni slovenski reprezentant Nejc Poklar – na minulih turnirjih v Velenju, Strasbourgu in Doboju niso prikazali navdušujočih predstav, do začetka Lige prvakov (26. septembra se bodo v gosteh pomerili s poljskim prvakom Vive Targi Kielce) pa bodo morali še pošteno "pljuniti v dlani".

Na slovenskem superpokalu najbrž ne bodo mogli računati tudi na nasvete svoje stratega Zvonimirja Serdarušića, ki se je zaradi vnetja slinavke znašel na intenzivni negi, nastalo strokovno vrzel pa bosta zapolnila njegov pomočnik Tomaž Ocvirk in direktor Roman Pungartnik.

Mariborska ekipa je pred začetkom nove sezone doživela nekaj sprememb. Od mesta glavnega pokrovitelja se je poslovilo podjetje Klima Petek, odšla sta tudi trener Bojan Čotar in nekateri pomembni igralci, kot sta denimo Ognjen Backovič in Gašper Martinc. Strokovne vajeti je prevzel Marko Šibila, v štajersko prestolnico pa je prišel tudi nekdanji reprezentančni krožni napadalec Marko Oštir. Cilj mariborske zasedbe v tej sezoni je uvrstitev v ligo za prvaka, sobotni dvoboj pa pravi preizkus pred novim državnim prvenstvom (11. september).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.