Šport
27 ogledov

Celjani in Velenjčani v pričakovanju žreba

Skube Veszprem Celje Pivovarna Laško Liga prvakov EPA
Evropske rokometna zveza (EHF) bo v torek opoldne na Dunaju opravila žreb osmine finala Lige prvakov, v njem pa bosta dejavno sodelovala dva slovenska kluba: Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje bosta v tretjem jakostnem bobnu.

Možna tekmeca slovenskega prvaka in podprvaka v osmini finala sta danski Kolding in francoski PSG. Celjska ekipa se lahko v prvem krogu tekem na izpadanje pomeri tudi z nemškim Flensburgom, velenjska pa z Rhein-Neckar Löwnom.

Velenjčani brez posebnih želja

"Gre za same vrhunske ekipe, najbolj atraktiven pa je zagotovo francoski PSG s svojo zvezdniško zasedbo. Pred žrebom nimam posebnih želja, ne glede na tekmeca se bomo potrudili po svojih najboljših močeh in se mu že na domačem igrišču poskusili enakovredno zoperstaviti, morda celo presenetiti," je pred torkovim žrebom dejal rokometaš velenjskega Gorenja Niko Medved.

Žvižej: Ne smemo se ustrašiti velikanov

"V vsakem primeru bomo dobili tekmeca, ki bo prava paša za gledalce. Med vsemi tremi imenitnimi zasedbami je morda na papirju še najlažji Kolding. Ko se poglobiš v dansko zasedbo, pa vendarle vidiš, da zanjo nastopajo sami izkušeni in kakovostni igralci. V prvi vrsti moramo v osmini finala igrati tako, kot znamo, hkrati pa se ne smemo ustrašiti teh velikanov evropskega klubskega rokometa," je dejal krilni igralec Celja Pivovarne Laško in slovenske reprezentance Luka Žvižej.

V osmino finala Lige prvakov so se iz skupine A uvrstili madžarski Veszprem, Rhein-Neckar Löwen, Celje Pivovarna Laško in ukrajinski Motor Zaporožje, iz skupine B nemški Kiel, Kolding ter poljska Vive Targi Kielce in Wisla Plock, iz skupine C španska Barcelona, PSG ter makedonska Vardar Skopje in Metalurg Skopje, iz skupine D pa nemška HSV Hamburg in Flensburg, Gorenje Velenje in danski Aalborg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.