Šport
17 ogledov

Celjani izgubili po drami v Madridu

celje pl atletico madrid joan canellas Toskić Mačkovšek
1/5
EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so danes na tekmi 8. kola Lige prvakov gostovali pri Atléticu Madridu in po pravi drami v končnici tesno izgubili (26:24).

Prvi gol na tekmi je dosegel Nemanja Zelenović, kmalu zatem pa je prednost podvojil Gašper Marguč. Prvi gol za Atlético Madrid je dosegel hrvaški virtuoz Ivano Balić. Zaradi dokaj blagega prekrška si je prvo dveminutno kazen prislužil Luka Žvižej, iz sedemmetrovke je izenačil Kiril Lazarov. Nato je Borut Mačkovšek (enega iz 7m) zabil dva gola in goste povedel v vodstvo (4:3).

Marguč je s svojim drugim golom, tokrat iz protinapada, Celje PL spet povedel v vodstvo za dva gola (5:3). Matevž Skok v vratih in obramba Celjanov sta v prvi četrtini tekme dobro funkcionirala. Nato je sledila nova izključitev pri Celjanih in Španci so izenačili (5:5). Nekaj obramb je nato zbral tudi Magnus Dahl in Savinjci nekaj časa niso zmogli zadeti, strelski post pa je prekinil Mačkovšek in spet poravnal izid (6:6). Tudi Madridčani so imeli zaradi številnih odsotnosti težave pri organizaciji igre, svoje pa je dodal še razpoloženi Skok. Toda nova izključitev, tokrat Marguča, je prinesla nove težave, Atlético pa je prvič pobegnil na dva gola prednosti (8:6). Kmalu zatem je Joan Canellas povišal na 9:6, po daljšem času pa je za Celjane spet zabil Mačkovšek. Toda Španci so kmalu spet povedli za tri (10:7), Vladan Matić pa je bil prisiljen vzeti minuto odmora.

Še eno "bombo" je v mrežo Dahla nato spravil odlični Mačkovšek, na drugi strani mu je vrnil Balić (11:8). Na štiri gole razlike je nato povišal David Davis, na drugi strani je znižal Mate Lekai (12:9). Na polčas so Celjani tako odšli z zaostankom treh golov. Pri domačih je bil prvi strelec Lazarov, pri gostih pa Mačkovšek, oba sta dosegla po štiri gole.

Drama z nesrečnim koncem

Celjani so dobro odprli drugi polčas, z zaporednima goloma Alema Toskića in Mačkovška, na drugi strani je iz najstrožje kazni zadel Canellas (13:11). Po golu Sebastiana Skubeta so imeli pivovarji v protinapadu možnost za izenačenje, toda Toskić je izgubil žogo in to so Španci hitro kaznovali. Kmalu je bilo spet tri gole razlike, za 16:13 je zadel Xavier Barachet. S fantastičnim strelom z devetih metrov mu je odgovoril kdo drug kot izolski bombarder - Mačkovšek. A je na drugi strani z razdalje začel zadevati tudi Makedonec Lazarov in razlika se je za nekaj časa ustalila na treh golih (17:14).

celje pl atletico madrid borut mačkovšek | Avtor: EPA EPA
Pri izidu 17:15 za domače je Urban Lesjak ubranil strel Baliću, a sta danska sodnika dosodila, da je žoga prešla golovo črto. Po nekaj zapravljenih priložnostih je razliko na štiri gole povišal švedski reprezentant Jonas Kallman (19:15) in sledila je minuta odmora na zahtevo celjske klopi. Šved je nato zabil še enkrat in Atlético je prvič povedel za pet golov. Mini serijo domačih je z zadetkom s krila prekinil Marguč (20:16), nato pa je mladi Celjan zadel še enkrat in Talant Dušebajev je moral vzeti minuti odmora.

Nato se je nekaj minut igralo "gol za gol", v 53. minuti je bil izid 23:20, Celjani pa so imeli igralca več na parketu. Toda odgovor je imel Canellas, a je na drugi strani Mačkovšek dosegel še svoj osmi gol in prednost domačih je bila spet tri gole (24:21). Nato je zabil Toskić, Španci pa so zapravili napad. Celjani so imeli priložnost za priključek le na gol razlike, toda Mačkovšek je zadel stičišče vratnice in prečke, na drugi strani so domači zabili za 25:22.

celje pl atletico madrid balić vid poteko | Avtor: EPA EPA
Znižal je Luka Žvižej, Lesjak je ubranil strel in Savinjci so spet imeli priložnost za priključek, za katerega pa iz sedemmetrovke ni zmogel zabiti Žvižej, ki je vrgel preko gola. Na drugi strani so zgrešili tudi "Atleti", nato pa je bil izključen še Barachet. To je izkoristil - uganili ste - Borut Mačkovšek (25:24). Španci so nato naredili prekršek v napadu in Celjani so (vmes je Matić vzel minuto odmora) z igralcem več imeli priložnost za izenačenje. Iz težkega položaja je streljal Marguč, Dahl pa je strel, na žalost, ubranil. Dušebajev je 12 sekund pred koncem vzel minuto odmora in Atlético se je izvlekel, v zadnji sekundi so domači dosegli še svoj 26. gol.

Usoda še vedno v njihovih rokah

Slovenski rokometni podprvaki se iz španske prestolnice vračajo praznih rok, navkljub porazu pa niso zapravili možnosti, da se prebijejo v osmino finala v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Celjska ekipa bo svojo kožo skušala rešiti na zadnjih dveh dvobojih: prvi bo že konec prihodnjega tedna na domačih tleh proti romunski Constanti, najbolj pomembna tekma pa jo čaka 21. februarja, ko bo gostovala pri švedskem Sävehofu.

Liga prvakov, skupina B, 8. kolo:

Atlético Madrid : Celje Pivovarna Laško 26:24 (12:9)

Atletico Madrid: Garcia, Dahl, Sabanović, Fernandez 1, Källman 2, Romero, Markussen, Aguinagalde, Davis 2, Parrondo 5 (1), Barachet 1, Canellas 5 (1), Masachs 1, Balić 4, Lazarov 5 (2).
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Marguč 5, Janc, Razgor 1, Toskić 3, Ranevski, Skube 1, Poteko, Zelenović 1, Žabič, Mačkovšek 9 (1), Lekai 1, Žvižej 3, Kastelic.
Sedemmetrovke: Atletico Madrid 4 (4), Celje Pivovarna Laško 2 (1).
Izključitve: Atletico Madrid 10, Celje Pivovarna Laško 10 minut.
Rdeč karton: /.

Veszprem : Constanta 31:21
Sävehof : Kiel 29:40

Lestvica: 1. Veszprem 16, 2. Kiel 12, 3. Atletico 8, 4. Celje PL 4, 5. Sävehof 4, 6. Constanta 4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.