Šport
9 ogledov

Celjani ne pričakujejo čudeža

Novi kapetan Petar Metličić se zaveda, da jih v Nemčiji čaka težka naloga. (Foto Žurnal24 main
Celjani v nedeljo v 9. kolu Lige prvakov gostujejo pri nemškemu Kielu. "Čudežev ne moremo pričakovati, zato pa želimo prikazati borbeno, agresivno in pametno predstavo."
Veliko zadev se je spremenilo čez noč, kar je bilo za nas veliko presenečenje in hkrati pravi šok, a vsi igralci smo ta pritisk dokaj dobro zdržali. V Kielu nimamo kaj izgubiti.
Petar Metličić

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško sta odločilni tekmi za uvrstitev v osmino finala evropske Lige prvakov. V nedeljo, 27. februarja, se bodo v gosteh pomerili z nemškim Kielom, teden dni kasneje pa bodo na domačem igrišču gostili še enega velikana evropskega rokometa – špansko Barcelono.

Celjani so na dosedanjih osmih tekmah najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini iztržili šest točk in so trenutno na četrtem mestu v skupini A. Ravno toliko točk je zbral francoski podprvak Chambery, ki je trenutno na petem mestu, pa tudi v medsebojnih tekmah ima slabše razmerje v golih z aktualnim slovenskim prvakom (Celjani so v Franciji izgubili s 24:30, na domačem igrišču pa zmagali s 35:27). Izbranci Mira Požuna bi si tudi v primeru dveh porazov lahko zagotovili napredovanje v osmino finala, a le v primeru, če bi Chambery na zadnjih dveh tekmah (na gostovanju pri Barceloni in na domačem obračunu z nemškim Rhein-Neckar Löwnom) ostal praznih rok.

Celjska generalka pred gostovanjem pri evropskem prvaku ni bila najbolj prepričljiva, v vnaprej igrani tekmi 21. kola so v gosteh ugnali Krko s 30:27, na nedeljskem dvoboju pa jim bodo na nasprotni strani stali sami velemojstri rokometne igre, ki so si že zdavnaj zagotovili nastop v osmini finala. Zdesetkana celjska ekipa, ki so jo v minulih dveh mesecih zapustili številni nosilci igre, se bo nemškemu in evropskemu prvaku skušala zoperstaviti po najboljših močeh, a nekaj izkušenih igralcev in "golobradi" mladeniči nimajo realnih možnosti za ugoden izid.

Kiel ne vzgaja igralcev, temveč pripelje že izdelane rokometaše in jih vklopi v kolektiv.
Miro Požun

"Kiel je vrh kakovostne lestvice in je najboljši nemški klub, ne glede na to, da je v njihovem domačem prvenstvu v vodstvu Hamburg. Igralska zasedba je sestavljena iz samih vrhunskih igralcev. Kiel ne vzgaja igralcev, temveč pripelje že izdelane rokometaše in jih vklopi v kolektiv. Poleg tega mesto Kiel živi za rokomet, kar se kaže tudi po številu gledalcev na njihovih tekmah, ki nikdar ne pade pod 10 tisoč. Mislim, da bo nedeljska tekma eno veliko doživetje, predvsem za naše mlajše igralce," je na četrtkovi novinarski konferenci med drugim dejal trener Miro Požun in malce potarnal nad napornim programom na mednarodni in domači sceni.

Novi kapetan Petar Metličić je pohvalil svoje mlade soigralce, pred odhodom v Kiel pa je dejal: "Veliko zadev se je spremenilo čez noč, kar je bilo za nas veliko presenečenje in hkrati pravi šok, a vsi igralci smo ta pritisk dokaj dobro zdržali. V Kielu nimamo kaj izgubiti. Vemo, da realno nimamo nobenih možnosti za zmago, kajti že na prvi tekmi v Celju, ko smo bili v povsem drugi postavi, je Kiel brez problemov zmagal. Čudežev ne moremo pričakovati, zato pa želimo prikazati borbeno, agresivno in pametno predstavo."

Pravico na nedeljskem nemško-slovenskem klubskem obračunu bo delila portugalska sodniška dvojica Ivan Cacador Eurico Nicolau, delegat pa bo Islandec Kjartan Steinbach.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.