Šport
24 ogledov

Celjani niso sprejeli odstopa Požuna

Mira Požuna bo na klopi Celja nasledil Vladan Matić. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Miro Požun je po šokantnem porazu v državnem prvenstvu proti Trimu ponudil svoj odstop, toda vodstvo kluba ga ni sprejelo.

Po sredinem porazu proti Trimu iz Trebnjega v dvanajstem kolu v prvi slovenski ligi (31:33) je trener Celja Pivovarne Laško Miro Požun ponudil odstop, a ga vodstvo kluba ni sprejelo, tako da še naprej ostaja trener, je na svoji spletni strani zapisala Rokometna zveza Slovenije (RZS).

Na enajstih prvenstvenih tekmah v slovenski ligi (dvoboj z novomeško Krko v gosteh so preložili na februar prihodnje leto) so celjski rokometaši doživeli že štiri poraze. Pod vodstvom nekdanjega trenerja Zvonimirja Serdarušića so izgubili proti Cimosu v Kopru (35:36) in proti Loki v Škofji Loki (27:30), potem ko je pred dobrima dvema tednoma trenersko vlogo prevzel Miro Požun, pa še dva. Prvega na derbiju z Gorenjem v Rdeči dvorani v Velenju (29:33), samo dan po Požunovem nastopu funkcije, drugega (in hkrati prvega v domači dvorani Zlatorog) pa v sredo, ko so klonili proti Trimu iz Trebnjega z 31:33.

Kljub vsemu bo ostal
Po neuspehu proti Trebanjcem je trener Požun ponudil odstop, vendar ga klubsko vodstvo aktualnih slovenskih prvakov ni sprejelo. Čeprav se 67-letni trener sprašuje, ali je sploh še smiselno vztrajati na trenerskem stolčku Celja Pivovarne Laško, vendarle ne bo zapustil celjske rokometne barke. Vsaj ne do zadnje tekme Celjanov v koledarskem letu 2010, ko v 16. kolu slovenske lige gostujejo v Šmartnem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.