Šport
526 ogledov

Celjani poraženi, a še vedno na dobri poti za napredovanje

RK Celje Pivovarna Laško Reševalni pas/Twitter
Oslabljeni Celjani niso bili kos Dancem.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 12. krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti danskemu Aalborgu s 24:28 (9:13). Celjani v odsotnosti Klemna Ferlina, Gala Marguča in Tilna Kodrina niso bili kos danskim prvakom.

V Hamletovi deželi so navzlic dobri predstavi v drugi polovici tekme doživeli deveti poraz v elitni skupini A, zavoljo poraza Elveruma proti Flensburgu ter Zagreba proti Barceloni pa imajo še vedno tri točke naskoka pred norveškimi in hrvaškimi prvaki ter so na lepi poti, da se prebijejo v osmino finala.

Izbranci Tomaža Ocvirka so zelo nezbrano in zmedeno začeli obračun v Aalborgu. Prvi gol so prek Domna Novaka dosegli šele v 12. minuti in po osmem poskusu, pred tem sta po dvakrat zgrešila Josip Šarac in Diogo Silva, po enkrat pa David Razgor, Vid Poteko in Novak. Nezadovoljni Ocvirk je v 15. minuti - pri zaostanku 1:5 - zahteval minuto odmora, a tudi v nadaljevanju so vse niti v svojih rokah imeli gostitelji, ki so jim v 21. minuti že ušli na šest golov (3:9).

V končnici prvega polčasa so Celjani vendarle zaigrali nekoliko bolje, pri zaostanku 6:12 so naredili delni izid 3:0 ter po dveh golih Kristjana Horžena ter Patrika Lebana prepolovili visok primanjkljaj v zadetkih (9:12).

Slovenski prvaki so v drugi polovici tekme prikazali lepši obraz in bili veliko bolj enakovredni gostiteljem. Obramba je bila na veliko višji ravni kot v prvi polovici tekme, tudi igra v napadu veliko bolj tekoča in učinkovita. Predvsem sijajno so zaigrali med 46. in 48. minuto, ko je bil izključen Benjamin Jakobsen, v tem obdobju igre so po golih Lebana, Šarca in vratarja Miljana Vujovića naredili delni izid 3:0 ter povsem zadihali za ovratnik gostiteljev (22:23).

Izključitev Šarca v 53. minuti tekme je zaustavila njihov nalet, gostitelji so jim minuto kasneje znova ušli na tri gole (23:26), tega primanjkljaja pa do konca tekme niso mogli nadoknaditi.

V celjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Horžen in Leban, ki sta dosegla po pet golov, Šarac je dosegel štiri zadetke.

Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 23. februarja, gostila Barcelono.

Komentarjev 3
  • nothoco 05:31 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ticedi 02:42 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tinfedisc 23:31 16.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks