Šport
18 ogledov

Celjani pred naslovom

Uroš Zorman je znova lomil obrambo s prodori in od osmih strelov zadel prav vse. Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v derbiju 8. kola MIK 1. lige premagali Cimos s 33:27 in so dve koli pred koncem tik pred naslovom državnega prvaka. Gorenje zanesljivo ugnalo Slovana.

Po enoletnem premoru na novo osvojeni naslov državnih prvakov jim lahko preprečita le še dva poraza, a praktično ne gre dvomiti, da bodo pivovarji proti v zadnjih dve kolih proti Ormožu in Gorenju osvojili vsaj dve točki. 

V moštvo Celja se je vrnil Uroš Zorman, ki je bil s štirimi zaporednimi goli tudi najzaslužnejši, da so si varovanci Noke Serdarušića priigrali prvo otipljivejšo prednost, 7:4. Z odlično igro v obrambi in hitrimi protinapadi, v katerih se je izkazal predvsem Dragan Gajić, so do odmora prednost samo še povišali, ob odhodu v slačilnici je bilo 17:11.

Rokometaši Gorenja so na Kodeljevem upravičili vlogo favorita in brez večjih težav premagali oslabljeno zasedbo Slovana. Vse dvoma o zmagovalcu so rešili že v prvih tridesetih minutah, ki so jih dobili z 22:13.

A Koprčani se niso dali. Dobro so izkoristili krizne minute tekmecev, se v drugem delu približali na 19:20 in 20:21, toda domači so se hitro zbrali. Kmalu je bilo 24:20, nekaj minut pozneje pa tudi 28:22. Dva zaporedna gola sta gostom še vlila nekaj upanja, toda izkušeni Celjani preobrata vendarle niso dovolili.

Igralci Jeruzalema so dosegli prvo zmago v ligi za prvaka. Presenetljivo gladko so ugnali Trimo Trebnje, ki ni bil na ravni prejšnjega tedna, ko je presenetil vodilno Celje Pivovarno Laško. Dolenjci so bili tokrat povsem nerazpoloženi, slabo so igrali v obrambi in napadu, zapravili so tudi štiri sedemmetrovke.

Lestvica:

1. Celje P. L. 48
2. Gorenje 45
3. C. Koper 43
4. T. Trebnje 27
5. Slovan 26
6. J. Ormož 21

MIK 1. liga, končnica za prvaka, 8. kolo:

Celje P. L. : Cimos Koper 33:27 (17:11)
Gajić 9 (5), Zorman 8

Slovan : Gorenje 27:39 (13:22)
Hrvatin 8, Božič in Skušek po 5; Bezjak in Žvižej po 8

J. Ormož : T. Trebnje 33:25 (15:13)
R. Žuran in Huđ po 9; Se Skube 4, Erčulj, Radelj in Musa po 3

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.