Šport
207 ogledov

Celjani prejeli imenitno novico: "Slovenski rokomet si to zasluži"

Šport: Celjani prejeli imenitno novico: "Slovenski rokomet si to zasluži" - RK Celje Pivovarna Laško Celje PL/Facebook
Slovenski rokometni prvak bo tudi v prihajajoči sezoni del evropske elite.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo v naslednji sezoni nastopali v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, ligi prvakov, je sporočil celjski klub.

Celjani so sicer aktualni državni prvaki, a Slovenija nima zagotovljenega mesta v ligi prvakov. O tem, da bo celjski klub vendarle nastopal v njej, je danes odločila krovna evropska zveza EHF.

Ta je danes določila 16 ekip, ki bodo v sezoni 2022/23 nastopale v ligi prvakov. V njej je bilo že prej neposredno uvrščenih devet klubov (danski GOG Gudme, Barcelona, Paris Saint-Germain, Magdeburg, Kiel, Pick Szeged, Vive Kielce, Porto in Dinamo Bukarešta), danes pa je izbrala še sedem klubov od 13 kandidatov, ki so zapolnili preostala mesta.

V ligi prvakov bodo igrali še Zagreb, Aalborg, Nantes, Veszprem, Elverum, Wisla Plock in Celje Pivovarna Laško. To sedmerico so v EHF izbrali na podlagi kriterijev, kot so pretekli nastopi, prizorišče, število gledalcev, televizijska, marketinška in medijska izhodišča.

Celje Pivovarna Laško bo v sezoni 2022/23 še 27. nastopilo med najboljšimi klubi v Evropi.

"Potrdila se je pravilnost odločitve, da se prijavimo za nastop v najvišjem evropskem tekmovanju. Tam nas po današnji odločitvi vidi tudi Evropska rokometna zveza in del elite bomo še 27., s čimer smo v tem pogledu ena izmed najbolj trajnih znamk lige prvakov. To je seveda odgovornost in privilegij, ki ga moramo negovati. Zavedamo se, da bo tako tekmovalno, kot tudi organizacijsko veliko izzivov, a vsi smo si bili enotni, da si tega želimo, prepričani smo tudi, da si slovenski rokomet to mesto zasluži," je za spletno strani kluba dejal predsednik Gregor Planteu.

"Vsekakor smo vsi v klubu veseli, da smo dobili povabilo v ligo prvakov. To je nagrada za lansko sezono in klub, kot je naš, si zasluži igrati v tem tekmovanju. Veselimo se polnega Zlatoroga, evforije in ostalih stvari. Igrali bomo proti zelo močnim ekipam, tega se zavedamo, a dali bomo vse od sebe ter se vsakemu postavili po robu. Za to ekipo bo to velika preizkušnja, mladi smo, nekateri bodo to tekmovanje okusili prvič, a prepričan sem, da bodo vsi dali vse od sebe. Veselimo se, komaj čakamo žreb, da vidimo, kdo pride v Zlatorog," pa je novico pospremil trener Celjanov Alem Toskić.

Sistem tekmovanja ostaja enak kot doslej - v skupinah A in B bo po osem ekip, zmagovalca in drugouvrščena se uvrstijo neposredno v četrtfinale tekmovanja, ekipe od tretjega do šestega mesta pa se bodo uvrstile v osmino finala.

Prvi krog tekmovanja bo na sporedu 15. ali 16. septembra, žreb skupin pa bo 1. julija na Dunaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.