Šport
22 ogledov

Celjani prek Cimosa do Lige prvakov

Marko Bezjak je bil najboljši strelec Gorenja proti Cimosu iz Kopra. (Foto: Deja Žurnal24 main
V predzadnjem kolu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi so rokometaši velenjskega Gorenja ohranili svoj nepremagljivi niz in v gosteh vzeli mero tudi Krškemu (39:30). Po zmagi nad Cimosom Koprom si je igranje v Ligi prvakov za naslednjo sezono zagotovilo Celje Pivovarna Laško (24:23).

Velenjčane po zmagoslavju v Posavju le še ena tekma loči do uradnega praznovanja drugega naslova državnih prvakov, ob tem pa imajo priložnost, da sezono 2011/12 – to velja za ligaško tekmovanje, pokal so osvojili celjski rokometaši – končajo brez poraza.

Izbranci Branka Tamšeta so bili absolutni gospodarji igrišča v Krškem. Od prve minute so prevzeli niti igre v svoje roke in si že ob polčasu priigrali velikansko prednost devetih golov, ob bolj zagrizeni igri pa bi ta lahko bila še bolj izrazita. V drugem polčasu so se varovanci domačega stratega Uroša Šerbca bolj enakovredno zoperstavili imenitnejšim tekmecem, ki so brez težav vknjižil novi dve točki na svoj račun.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Nejc Cehte s šestimi goli, v gostujoči pa so Niko Medved, Marko Dujmović in Klemen Cehte dosegli po sedem golov. V soboto, 26. maja, bo na sporedu zadnje kolo: Krško bo gostovalo pri mariborskemu Braniku, velenjska zasedba pa bo gostila Celje Pivovarno Laško.

Celjani spet v Ligi prvakov

Celjski rokometaši so si po sobotni zmagi nad Koprčani zagotovili drugo mesto v državnem prvenstvu, ki jim v prihodnji sezoni prinaša nastop v evropski Ligi prvakov. V izjemno dramatičnem obračunu so večji del tekme nadzorovali goste, v odločilnih trenutkih izenačenega dvoboja pa je bilo več preudarnosti na strani izbrancev domačega stratega Vladana Matića.

Koprska zdravniška služba je tik pred dvobojem za silo pozdravila Milorada Krivokapića in Deana Bombača ter zvišala svoje delnice v eni najbolj odločilnih tekem v tej sezoni. Branilci lanskega prvega mesta v državnem in pokalnem tekmovanju, ki so se v tej sezoni izkazali tudi v najbolj imenitnem tekmovanju na stari celini, ko jih je po hudem boju v četrtfinalu izločil španski velikan Atlético Madrid, so bili večji del tekme v rahli rezultatski prednosti.

V prvem polčasu so nekajkrat vodili s tremi goli, zadnjič na tekmi pa v 53. minuti, ko je Matjaž Brumen povišal na 22:21. Nato so na sceno stopili domači rokometaši, po zadetkih Gašperja Marguča in Alema Toskića so v 55. minuti povedli s 23:22, dobro minuto pred koncem pa je izenačil Krivokapić. Odločilni in zmagoviti gol je nekaj sekund pred koncem razburljivega dvoboja dosegel Marguč.

V domači ekipi, ki ji je tudi neodločen izid zadoščal za drugo mesto, je Petar Metličić dosegel pet, Luka Žvižej pa štiri gole. V gostujoči ekipi je bil strelsko najbolj razpoložen Matjaž Brumen s sedmimi zadetki. Celjska zasedba bo v zadnjem krogu v soboto, 26. maja, gostovala pri velenjskemu Gorenju, koprska pa se bo dvakrat pomerila s trebanjskim Trimom. Najprej bo v sredo, 23. maja, igrala zaostalo tekmo 5. kola, v soboto, 26. maja, pa na domačem igrišču še tekmo 10. kola.

Trimo zabetoniral četrto mesto

Trebanjski rokometaši so v izjemno pomembnem obračunu premagali Mariborčane, s tretjo zmago v skupini za prvaka pa so si zagotovili tudi končno četrto v državnem prvenstvu. Dolenjski rokometaši so zanesljivo odprli tekmo in imeli pod nadzorom goste iz štajerske prestolnice. V drugi polovici prvega polčasa so si priigrali štiri gole prednosti (12:8), ki so jo njihovi tekmeci ob odhodu na veliki odmor prepolovili (17:15).

Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so večji del drugega polčasa imeli prednost dveh do treh golov, v zadnjih desetih minutah pa so si priigrali zalogo petih zadetkov (28:23). Gosti se sicer niso predali, v sami končnici so zaigrali na vso moč, a niso mogli ogroziti zmage domačih rokometašev.

V domači ekipi sta se izkazala Miha Zarabec z osmimi in Anže Korelec s sedmimi goli, vratar Klemen Ferlin pa je zaustavil enajst strelov. V gostujoči sta bila strelsko najbolj razpoložena Blaž Kleč z devetimi in Milan Mirković s šestimi zadetki.

V soboto, 26. maja, bo na sporedu zadnje kolo: trebanjska zasedba bo gostovala pri koprskem Cimosu, pred tem pa z istim tekmecem v sredo, 23. maja, igrala zaostalo tekmo 5. kola, medtem ko bo mariborska zasedba v zadnjem krogu gostila Krško.

1. NLB Leasing liga, končnica, 9. kolo:

Skupina od 1. do 6. mesta

Krško : Gorenje Velenje 30:39 (13:22)
N. Cehte 6, Ferkulj 4, Jazbec 3, Klepej 3, Lazović 3, Čanžar 3 (3); Medved 7, Dujmović 7, Cehte 7, Dolenec 6 (2)

Trimo Trebnje : Maribor Branik 30:29 (17:15)
Zarabec 8, Korelec 7, Sušin 4, Paladin 3 (1), Skube 3 (1); Kleč 9, Mirković 6, Špelič 4, Svalina 3

Celje Pivovarna Laško : Cimos Koper 24:23 (14:16)
Metličić 5, Žvižej 4 (1), Toskić 4, Marguč 3 (1), Žuran 3, Razgor 3; Brumen 7 (2), Skoko 4, Bombač 4, Krivokapić 4












Skupina od 7. do 12. mesta

Krka : Herz Šmartno 37:27 (18:12)

Jeruzalem Ormož : Ribnica Riko hiše 34:31 (17:13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.