Šport
17 ogledov

Celjani s slabo obrambo izgubili

Tkaczyk, Zorman; Celje : Rhein
1/20
Žurnal24 main
Rokometaši Rhein Neckar Löwena so v drugem kolu rokometne Lige prvakov v celjski dvorani Zlatorog z 32:28 premagali Celje Pivovarno Laško. "Razumljivo je, da smo razočarani," je dejal Luka Žvižej.

Po izenačenem začetku tekme so rahlo pobudo prevzeli Celjani, ki so po štirih zadetkih Dragana Gajića kar nekaj minut vodili z golom ali dvema prednosti. A Nemci so jih v 19. minuti ujeli in izenačili na 8:8. Še več, potem ko so imeli Celjani, pri katerih tokrat zaradi angine ni nastopil ruski rokometaš Edi Kokšarov, na parketu dva igralca manj, so Nemci prešli v vodstvo z 10:9, ki so ga uspešno zadrževali vse do konca prvega polčasa (12:14). V prvem polčasu je v vratih Löwena blestel Slawomir Szmal, ki je zbral devet obramb.

Igrali smo dobro, a ne dovolj dobro, da bi premagali Rhein-Neckar Löwen. V prvem polčasu smo se še držali, v drugem pa smo si vsi želeli, a ni šlo. Rhein-Neckar Löwen je izkoristil vsako našo napako in dosegal lahke gole. Nismo dovolj dobro igrali, da bi lahko zmagali.
Aleš Pajovič
Nemci so se na začetku drugega polčasa odlepili in hitro prišli do varnega vodstva šestih zadetkov (25:19). Korak z razpoloženimi Nemci je na celjski strani držal Uroš Zorman, ki je na koncu dosegel osem zadetkov. Ko je svoje dodal še razpoloženi Gajić, se je Celjanom uspelo približati na vsega tri zadetke zaostanka. Gostujočemu strategu ni preostalo drugega, kot da vzame minuto odmora. Ta je Nemcem koristila in z delnim izidom 3:0 so Nemci šest minut do konca dvoboja razrešili dvome o zmagovalcu in se na koncu veselili zmage z 32:28. Celjani so v igri z igralcem več dobili kar sedem zadetkov! Pri Löwenu je nezaustavljiv bil  Uwe Gensheimer.

Luka Žvižej je bil po tekmi v izjavi za nacionalno televizijo razumljivo razočaran: ''Ni nam uspelo zmagati na domačih tleh, razumljivo je, da smo razočarani. Moramo se zbrati in na naslednjih tekmah stvari popraviti. Upam na najboljše. Popraviti je treba igro v napadu, blesteli nismo niti v obrambi. Dvigniti moramo glave in iti na zmago.''

Zavedali smo se, da bo treba zaustaviti Zormana, kar nam je tudi uspelo. Mi smo svojo igro razširili in na koncu zasluženo zmagali.
Ivan Čupić

Na drugi strani je za RTV bolj zadovoljno razlagal Ivan Čupić: ''Čestitam publiki, tukaj je odličen ambient. Vedno je lepo priti v Celje. Vedelo smo, da bo to težka tekma in da imajo Celjano dobro ekipo, ki doma igra dobro. Ta zmaga je zelo pomembna in mislim, da zaslužena. Igrali smo dobro obrambo, Celjani nimajo dobre klopi in to se jim je v zadnjih minuta poznalo. Tu smo mi dobili tekmo.''

Liga prvakov, 2. kolo:

Skupina A

Celje Pivovarna Laško : Rhein Neckar Löwen 28:32 (12:14)
Zorman, Gajić po 8; Gensheimer 11, Čupić 5

Chambery : Vive Kielce 27:26 (16:12)
THW Kiel : Barcelona 28:28 (14:10)

Lestvica: 1. Rhein-Neckar Löwen 4, 2. THW Kiel 3, 3. Celje Pivovarna Laško 2, 4. Chambery 2, 5. Barcelona 1, 6. Vive Kielce 0

Skupina B

Veszprem : Hamburg 33:30 (15:13) - Koražija brez gola
Montpellier : Sävehof 33:21 (16:9)
Tatran Prešov : KIF Kolding 29:31 (12:16)

Skupina C

Dinamo Minsk : Pick Szeged 33:29 (13:16)
Valladolid : Čehovski medvedi 26:26 (15:13)
Aalborg HB : Kadetten Schaffhausen 30:30 (15:14)

Skupina D

St. Peterburg : Ciudad Real 23:32 (9:14)
Flensburg : Constatnta 29:22 (15:7)
Bosna Sarajevo : Zagreb 26:26 (12:13) - Pucelj brez gola; Špiler je dal 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.