Šport
45 ogledov

Celjani s Švedske z veliko točko

celje pivovarna laško liga prvakov EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 5. krogu evropske lige prvakov v gosteh igrali neodločeno s švedskim Kristianstadom (29:29).

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po uvodni zmagi nad hrvaškim Zagrebom osvojili zlata vredno točko proti neposrednim tekmecem za preboj v osmino finala Kristianstadu, v razburljivem in napetem dvoboju pa je izenačujoči gol tri sekunde pred koncem dvoboja prispeval Blaž Janc.

Celjska zasedba je v švedskem Kristianstadu prekinila niz treh zaporednih porazov proti nemškem Rhein Neckar Löwnu, makedonskemu Vardarju iz Skopja in poljskem Kielcu. Po današnji tekmi bo zaradi reprezentančnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu na Hrvaškem za njih napočil krajši premor v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini, naslednjo tekmo bodo igrali 12. novembra, ko bodo v dvorani Zlatorog gostili slovensko obarvane tekmece iz madžarskega Szegeda. Barve tega kluba zastopajo Matej Gaber, Staš Skube in Mario Šoštarič.

Ključen dober drugi polčas

Trener Celja Branko Tamše na izjemno pomembnem obračunu ni mogel računati na pomembnega člena v svoji rokometni verigi, saj se je na zadnjem treningu mečno mišico poškodoval Žiga Mlakar. Nastalo vrzel na desnem zunanjem je zapolnil vsestranski Janc, a Celjani uvodoma niso bili pravi. Že v osmi minuti so zaostali za tri gole (1:4), v naslednjih dveh minutah vendarle izkoristili izključitev Gunnarja Jonssona in znižali na 3:4, v 13. minuti pa po golu Mihe Zarabca izenačili na 4:4.

Sredi polčasa so močno popustili, kar so bojeviti in nepopustljivi gostitelji s pridom izkoristili in se povsem razleteli po igrišču. Slovenski prvaki so pet minut kasneje znova zaostali za tri gole (5:8), navkljub Tamšetovi minuti odmora pa v 21. minuti zabredli v še večje težave (5:10). Med žive jih je znova vrnila izključitev Maria Lipovca, v 26. minuti so več kot prepolovili zaostanek (9:11), na velik odmor pa se podali s primanjkljajem treh zadetkov (11:14).

Celjani so sijajno odprli drugo polovico tekme, že po šestih minutah igre so tekmo postavili v začetno izhodišče, potem ko so dosegli dva gola z igralcem manj po izključitvi Vida Poteka. Rapsodija igralcev v modrih dresih se je nadaljevala, v 40. minuti so po golu Gala Marguča prvič na dvoboju povedli z 18:17, v 44. minuti pa povišali na 22:19. Nekdanji švedski selektor Ola Lindgren je že po trinajstih minutah igre tako izkoristil obe minuti odmora, kar pa sprva ni porušilo njihovega ritma.

V 45. minuti so še imeli tri gole prednosti (23:20), v naslednjih treh minutah pa so gostitelji naredili delni izid 4:0 in jih po dolgem času vnovič pahnili v zaostanek (23:24). Obetala se je napeta in razburljiva končnica: Celjani so po golu Janca nazadnje vodili v 52. minuti (26:25), nato pa gostiteljem dihali za ovratnik do izdihljajev tekme in v prelomnih trenutkih dvoboja dobro preživeli prestrogo izključitev Kristiana Bećirija. V 58. minuti so jim Švedi ušli na gol (28:29), v dramatični končnici pa je izenačujoči gol prispeval Janc, z devetimi goli tudi najbolj učinkovit igralec dvoboja.

Liga prvakov (skupina B), 5. kolo:

Kristianstad - Celje PL 29:29 (14:11)
Tollbring 8, Sörensen 6; Lagergren 5; Janc 9, Marguč, Poteko po 5.

Zagreb - Vardar 28:27  (12:17)

Nedelja:
Kielce - Rhein-Neckar Löwen
Pick Szeged - Meškov Brest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.