Šport
29 ogledov

Celjani spet rumeno-modri; želijo naslov

Dragan Gajić; Celje : Rhein Gregor Katič
Priprave za novo rokometno sezono so začeli rokometaši Celja Pivovarne Laško. Spet bodo nosili drese rumeno-modre barve, s katerimi želijo nazaj na slovenski prestol.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so v lanski sezoni osvojili tretje mesto v državnem prvenstvu in bodo Slovenijo v prihajajoči sezoni zastopali v pokalu pokalnih zmagovalcev, se želijo v novi sezoni vrniti v slovenski vrh – v novih barvah, saj bodo zdaj igrali v tradicionalnih celjskih barvah, modri in rumeni. V celjskem klubu bodo letos praznovali že 22 let, odkar je njihov glavni pokrovitelj Pivovarna Laško, konec meseca pa bodo na izredni skupščini po marčevskem odstopu Toneta Turnška dobili tudi novega predsednika kluba. Ambicij pred novo sezono ne skrivajo, tako novi trener Vladan Matić kot (pričakovani) novi kapetan Dejan Perić pa pravita, da bodo spoštovali tako Cimos Koper kot Gorenje Velenje, pa tudi druge nasprotnike, a da se bodo na vsaki tekmi bojevali za zmago.

"Vsaka letošnja zmaga bo posvečenega našemu nesrečnemu nesojenemu soigralcu Marinku Kelečeviću, ki je umrl v prometni nesreči nekaj ur pred odhodom v Celje. Sicer pa sem z dosedanjim delom priprav zadovoljen, ekipa dela dobro, fantje pa so na priprave prišli dobro pripravljeni. V ponedeljek odhajamo na dva pripravljalna turnirja v Nemčijo, kjer bomo poskušali ekipo čim bolj uigrati. Svojo formo bomo poskušali stopnjevati do začetka nove domače sezone, ki se začenja 10. septembra," je povedal novi prvi strateg pivovarjev Matić, ki ima tudi novega pomočnika Stanka Anderluha. Kapetan Dejan Perić je dodal: "Vsak v ekipi se mora zavedati, da je pomemben, vsak ima svojo vlogo, končna beseda pa je vedno trenerjeva. Obljubim, da bomo naredili vse, da rokomet v Celju vrnemo na mesto, ki mu pripada in kjer je že bil v preteklosti."

Celjani bodo v novi sezoni nastopali s štirimi novinci, in sicer z vratarjem Matevžem Skokom (do zdaj Gorenje), Rokom Žuranom (Ormož), Dejanom Perićem (Veszprém) in Nemanjo Zelenovićem (Crvena zvezda), v ekipo pa se je vrnil tudi izposojeni igralec Borut Mačkovšek, ki je prejšnjo sezono igral v Mariboru. Direktor kluba Roman Pungartnik ni hotel razkriti številk o proračunu v novi sezoni, je pa dejal, da bodo pokrili vse obveznosti, ki jih imajo in da bodo z njim konkurenčni tudi drugim slovenskim klubom. "Odločitev za vnovično nastopanje v rumeno-modri barvi barvi Celja je bila usklajena z našim glavnim sponzorjem. Rumeno-modra barva je barva mesta Celje, za katerega naši igralci nastopajo. Dejstvo, da je v naši ekipi veliko mladih igralcev, mladih Celjanov, ki potrebujejo pomoč navijačev, je to našo odločitev le še olajšalo. Prav je, da vemo, od kje prihajamo in kaj zastopamo, kakšne so vrednote tega mesta in za kaj se bojujemo," pa je o novi barvni shemi dejal Pungartnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.