Šport
31 ogledov

Celjani v Barcelono brez bele zastave

gajiccelje_main_despot Žurnal24 main
Po Kielcah in Rein-Neckar Löwnu rokometaše Celja Pivovarna Laško v tretjem kolu Lige prvakov čaka gostovanje pri močni Barceloni. Pivovarji se zavedajo premoči tekmeca.
Katalonci so absolutni favoriti, o tem ni nobenega dvoma. Premorejo vrhunske igralce, dolgo klop ... A v Barcelono ne potujemo z belo zastavo, gostiteljem se bomo poskušali zoperstaviti po najboljših močeh. Na tej tekmi ne pričakujem nobenih taktičnih presenečenj, obe ekipi se poznata do obisti.
Zvonimir Serdarušić

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na dosedanjih dveh tekmah v Ligi prvakov (skupina A) iztržili polovičen izkupiček. Po uvodni zmagi na Poljskem v Kielcah so pred dnevi v dvorani Zlatorog občutili moč nemškega Rhein-Neckar Löwna, v soboto, 9. oktobra, pa bodo gostovali pri Barceloni. Tekma se bo v dvorani Blaugrana začela ob 16.15.

Igralci iz knežjega mesta v katalonsko prestolnico potujejo ob nepravem času, evropski klubski podprvaki iz minule sezone so namreč na dosedanjih dveh obračunih z nemškimi tekmeci osvojili zgolj točko. A ta je izjemno velika, saj je bila dosežena v dvorani aktualnega evropskega klubskega prvaka iz Kiela, kjer so zmage gostujočih ekip skorajda "prepovedane", medtem ko so na prvi domači tekmi izgubili z "levi" iz Mannheima.

Izbranci Zvonimirja Serdarušića v Barcelono potujejo neobremenjeni, docela jim je jasno, da jih v soboto čakajo sami rokometni velemojstri, ki si ne smejo privoščiti drugega zaporednega spodrsljaja na domačih tleh. Med njimi je tudi njihov nekdanji soigralec Sergej Rutenka, a tu so še španski reprezentanti Iker Romero, Raul Entrerrios, Daniel Sarmiento, Albert Rocas ter številni tujci: Šveda Magnus Jernemyr in Johan Sjöstrand, Srb Daniel Šarić, Danec Jesper Noddesbo, Francoz Cedric Sorhaindo, Madžar Laszlo Nagy, Rus Konstantin Igropulo.

Petar Metli%C4%8Di%C4%87; Celje : Rhein | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Nisem presenečen nad dosedanjimi izidi v naši skupini. Doslej ni bilo nobenih senzacij, Barcelona, Kiel in Rhein-Neckar Löwen so dokazali, da so kakovostnejši od Celja, Chamberyja in Kielc. Takoj po žrebu sem dejal, da so naša priložnost obračuni proti francoskemu in poljskemu predstavniku," je na četrtkovi novinarski konferenci dejal prvi mož celjske stroke Serdarušić, ki je pred bližnjo tekmo v Barceloni dejal: "Katalonci so absolutni favoriti, o tem ni nobenega dvoma. Premorejo vrhunske igralce, dolgo klop ... A v Barcelono ne potujemo z belo zastavo, gostiteljem se bomo poskušali zoperstaviti po najboljših močeh. Na tej tekmi ne pričakujem nobenih taktičnih presenečenj, obe ekipi se poznata do obisti. Naš cilj je, da sobotno tekmo odigramo kolektivno, na vsakem nadaljnjem mednarodnem dvoboju pa se lahko nadejamo uspehov le v primeru, da imamo v svojih vrstah vsaj tri razpoložene igralce. Na dosedanjih dveh tekmah smo prikazali dva različna obraza, realnost pa je, da smo nekje vmes."

Kolektivna in srčna igra ključ do uspeha
Na uvodnih dveh tekmah je blestel Dragan Gajič, trenutno tretji strelec v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, ki je pred tekmo dejal: "Barceloni se lahko zoperstavimo le s kolektivno in srčno igro do zadnjega diha, v nasprotnem primeru nimamo možnosti. Na uvodnih dveh tekmah so bila krila boljši del ekipe, na naslednjih tekmah se morajo razmahniti tudi zunanji igralci."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.