Šport
16 ogledov

Celjani zlahka potrdili vlogo favorita

Miha Zarabec Vardar Skopje Celje PL EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji prvi tekmi za prvo mesto v končnici 1. NLB Leasing lige premagali velenjsko Gorenje s 35:25 (19:11) in v zmagah povedli z 1:0.

Celjski rokometaši so upravičili vlogo papirnatih favoritov in na prvi tekmi finalne serije končnice državnega prvenstva zanesljivo premagali najhujše domače tekmece iz Velenja. Rokometni privrženci ne pomnijo, kdaj so nazadnje videli tako neenakovreden dvoboj dveh najboljših ekip na Slovenskem, celjska zasedba se je namreč v svojem hramu dobesedno poigrala z velenjsko, ki ji ni bila kos v nobenem elementu igre.

Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so silovito začeli dvoboj, že po pičlih štirih minutah so povedli s 4:1, velenjska klop pa je nemudoma zahtevala minuto odmora. A napotki Gregorja Cvijića niso obrodili sadov, njegovi varovanci so bili vseskozi v podrejenem položaju in po 13 minutah igre zaostali za pet golov (8:3), tri minute kasneje pa za šest (10:4). Gostitelji so bili vseskozi korak ali dva pred Velenjčani, najvišjo prednost v prvi polovici tekme pa so si priigrali tik pred odhodom na veliki odmor, ko se je na semaforju zasvetil izid 19:10.

Domači rokometaši so tako že po prvem polčasu razrešili vse dvome o zmagi, tako da so v drugi polovici tekme lahko nekoliko znižali frekvenco svojih obratov, svoje misli pa usmerili na naslednjo tekmo, ki bo v torek, 26. maja, v Velenju. Tretja bo nato dva dni kasneje v Celju, morebitna četrta v soboto, 30. maja, v velenjski Rdeči dvorani, peta pa v sredo, 3. junija, v celjskem Zlatorogu.

V celjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Ivan Slišković s šestimi, v velenjski pa Mario Šoštarič s petimi goli.

Finale državnega prvenstva, 1. tekma:

Celje PL : Gorenje 35:25 (19:11)
Slišković 6, Zarabec in Janc 4; Šoštarič 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.