Šport
35 ogledov

Celjanom prepolovili plače

Uroš Zorman ni več kapetan rokometašev Celja PL. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Upravni odbor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je sprejel sklepe, da Uroš Zorman ni več kapetan, vsem igralcem in direktorju Romanu Pungartniku pa so prepolovili pogodbe.

Upravni odbor rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je na sestanku, ki je bil v sredo zvečer, sprejel nekaj radikalnih sklepov, med drugim so direktorju Romanu Pungartniku in vsem rokometašem začasno prepolovili pogodbe, Urošu Zormanu pa tudi odvzeli kapetanski trak.

Vodstvo celjskega kluba je sprejelo naslednje sklepe:
1. Direktorju kluba Romanu Pungartniku in vsem igralcem prve ekipe je UO, v skladu s statutom kluba in pravilnikom o nagrajevanju in sankcioniranju, soglasno izdal sklep o začasnem znižanju pogodbenih obveznosti za 50 odstotkov. Gre za zadržanje in ne odvzem, saj bo vsem, če se dosežejo vsi zastavljeni cilji, to je osvojitev naslova državnih prvakov, naslova pokalnih zmagovalcev in uvrstitve v naslednji krog Lige prvakov, po osvojitvi teh ciljev razliko izplačal za nazaj. Trem igralcem (Uroš Zorman, Aleš Pajovič in Renato Vugrinec), ki jim glede na njihova pogodbena določila ni mogoče znižati pogodbenih obveznosti, se v podpis ponudi sporazum (aneks k pogodbi), po katerem se z omenjenim znižanjem strinjajo.

2. Celjska rokometna šola je bila v preteklosti znana kot valilnica rokometnih talentov iz Slovenije in s področja Balkana oziroma iz Vzhodne Evrope. Z igranjem v Celju so se uveljavili nekateri najboljši rokometaši na svetu in vodstvo kluba želi spet okrepiti to vlogo. Kot eden najbolje organiziranih športnih klubov v regiji lahko privabi številne odlične mlade rokometaše iz Slovenije in tudi širše regije, jim ponudi kakovostno okolje za igranje in dokazovanje ter morda odskočno desko za nadaljnjo kariero v tujini. Zato igralcem, ki bodo v prihodnje želeli oditi v tujino, vodstvo tega ne bo poskušalo preprečiti in bodo ob dogovoru to lahko storili brez težav. Kot v preteklosti bodo med mladimi talenti zagotovo tudi taki, ki bodo v Celju ostali in tvorili prihodnje uspehe kluba.

3. Možno zmanjševanje proračuna: gospodarska kriza je pustila posledice tudi v športu in tako seveda tudi pri nas. Zaradi slabih rezultatov ekipe so nekateri sponzorji že najavili, da bodo v primeru nedoseganja zastavljenih ciljev in v trenutnem gospodarskem položaju v prihodnje klubu namenili manj sredstev. V tem primeru se bo treba novim okoliščinam prilagoditi in v prihodnje še v večji meri opreti na mlade in domače igralce, posledica pa je in bo tudi že prej omenjeno zmanjševanje pogodb igralcev.

4. Transparentnost pri pogodbah igralcev in korektnost v odnosih: po zgledu dela v dobro organiziranih klubih v tujini se je klub že pred časom odločil, da bo igralcem, ki jim pogodba poteče po koncu sezone, že v tem obdobju povedal, ali še računa nanje v naslednji sezoni in kakšne pogoje jim ponuja. V takšnih primerih bodo imeli vsi več kot dovolj časa za svojo odločitev o tem, ali pogoje sprejmejo. S to potezo vodstvo vztraja pri korektnem odnosu do vseh, ki so povezani s klubom, predvsem z igralci. Kljub napovedi o takšnem ravnanju klub v tem trenutku zaradi nastalih razmer tega še ni in ne more storiti. Celjski klub zaradi nedavne odpovedi trenerja v tem trenutku namreč še nima trenerja za prihodnjo sezono, ki bi lahko povedal, na koga računa in na koga ne. Vodstvo kluba ne želi sestavljati ekipe za naprej brez sodelovanja le-tega, zato si bo prizadevalo nastali položaj rešiti v najkrajšem možnem času.

5. UO je Urošu Zormanu odvzel kapetanski trak: na zahtevo članov UO so pod točko razno včeraj sprejeli tudi sklep, da se Zormanu odvzame kapetanski trak. Člani UO so izrazili veliko nezadovoljstvo z vedenjem omenjenega igralca na igrišču, ki bi moral biti kot kapetan in eden glavnih zvezdnikov ekipe vzor mlajšim ter vsem drugim akterjem na igrišču in izven njega. UO od kapetana ekipe pričakuje, da bo z vedenjem, komunikacijo in igrami vzor vsem igralcem in članom kluba in bo tako pozitivno predstavljal RK Celje Pivovarna Laško in posledično sponzorje, navijače in podpornike kluba.
        
S temi sklepi je UO postavil prve smernice za prihodnjo usmeritev kluba. Vodstvo kluba je z omenjenimi sklepi seznanilo vse igralce. Pred njimi je zdaj odločitev, ali te pogoje sprejmejo oziroma ali verjamejo v uresničitev zastavljenih ciljev. Nadaljnje ukrepe in odločitve bo klub sprejel potem, ko bo opravljen pogovor z igralci in bo znana njihova odločitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.