Šport
479 ogledov

Celjanom uspelo po šestih letih

PSG PPD Zagreb Reševalni pas/Twitter Parižani so zanesljivo ugnali Zagrebčane.
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo prvič po letu 2014 zaigrali v izločilnih bojih lige prvakov.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki so že v sredo v zadnjem krogu skupinskega dela tekmovanja izgubili na gostovanju v Flensburgu (29:26), so z nestrpnostjo čakali razplet današnjega dvoboja v skupini A med PSG in Zagrebom. Ta se je končal po njihovih željah.

Parižani so namreč upravičili vlogo favorita in hrvaškega predstavnika premagali (37:26). Tako je Zagreb ostal na sedmem mestu v skupini s petimi točkami, Celje pa jih je na šestem, ki je še vodilo v osmino finala, zbralo šest.

Neposredno v četrtfinale se je iz skupine A sicer prebila Barcelona Jureta Dolenca, ki je na 14 tekmah doživela vsega en poraz. V osmino finala pa so se iz te skupine poleg Celja uvrstili PSG, Pick Szeged Deana Bombača, Maria Šoštariča, Nika Henigmana in Mateja Gabra, Flensburg in Aalborg.

V skupini B pa je prvo mesto in s tem vstop v četrtfinale dobil Kiel Mihe Zarabca, osmino finala pa so si priigrali Veszprem Dragana Gajića, Gašperja Marguča, Blaža Blagotinška in Boruta Mačkovška, Kielce Blaža Janca, Montpellier, Porto ter Vardar Domna Pelka Sikoška in Staša Skubeta.

Dva kluba sta se v osmino finala prebila še iz kvalifikacij, in sicer Wisla Plock Igorja Zabića in Žige Mlakarja ter Dinamo Bukarešta.

Prve tekme osmine finala bodo med 18. in 22. marcem, povratne pa med 25. in 29. marcem. Pari so Wisla Plock - Veszprem, Vardar - Pick Szeged, PSG - Dinamo Bukarešta, Celje Pivovarna Laško - Vive Kielce, Porto - Flensburg in Aalborg - Montpellier.

Četrtfinale bo 25. in 26. aprila ter 2. in 3. maja, finalni turnir pa bo 30. in 31. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.