Šport
65 ogledov

Celjanom zmanjkalo moči za preobrat

celje pivovarna laško branko tamše EPA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji tekmi 6. kroga evropske lige prvakov izgubili proti madžarskemu Picku iz Szegeda s 25:31 (15:16).

Celjani so doživeli četrti poraz v elitni skupini najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. Po porazu proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, nemškemu Rhein Neckar-Löwnu in poljskih Kielcah so jih na kolena položili še tekmeci iz madžarskega Veszprema.

Slovenski prvaki so v dosedanjih šestih tekmah premagali hrvaški Zagreb in remizirali s švedskim Kristianstadom, v prihodnjem krogu pa bodo v soboto, 19. novembra, gostovali pri beloruskem Meškovu iz Bresta.

Celjski strateg Branko Tamše je v boj z močnimi tekmeci uvodoma poslal vratarja Urbana Lesjaka, krilna igralca Gala Marguča in Luko Žvižeja, krožnega napadalca Vida Poteka ter zunanje igralce Boruta Mačkovška, Miho Zarabca in Blaža Janca, v obrambi 5+1 - Žvižej je tesno pokrival Staša Skubeta - pa je Povilas Barbarskas menjal Marguča.

Celjani zadeli šele v sedmi minuti

Uvod je bil zelo divji, oboji so se prikazali izjemno raztrgano in neučinkovito predstavo, Celjane, ki so uvodni gol dosegli globoko v sedmi minuti, pa je še pred večjo zadrego reševal Lesjak, ki je zaustavil nekaj čistih tekmečevih strelov. Celjani so v deveti minuti doživeli nov glavobol, saj si je Barbarskas prislužil drugo dvominutno izključitev, Tamše pa mu je navzlic temu tudi v nadaljevanju zaupal mesto v centralnem obrambnem bloku.

Španski trener na madžarski klopi Juan Carlos Pastor je že v uvodnih petnajstih minutah opravil ogromno število menjav in s svežimi močni skušal zlomiti odpor gostiteljev, a ti se niso dali. Celjani so resda vseskozi zaostajali, a telesno izjemno močni gosti si niso priigrali več kot dveh golov prednosti. Dokaj neboleče so prebrodili tudi menjave prvokategornikov, drugo polovice tekme so začeli z najmanjšim možnim zaostankom (15:16).

Vseskozi lovili priključek

Uvod v drugi polčas je bil preslikava dogajanja iz prvega dela tekme. Celjani so bili v zaostanku, a vseskozi so dihali za ovratnik mednarodno pisani zasedbi iz Madžarske. Ta navkljub rahli pobudi ni znala uveljaviti svoje prednosti v moči in višini, v tem elementu podrejena celjska zasedba je svoje pomanjkljivosti nadomestila s hitrostjo in hitrim kroženjem žoge, navkljub dokaj izenačenemu boju pa v 45. minuti prvič zaostala za tri gole (19:22).

Slovenski prvaki so se v zadnji četrtini trudili in skušali tekmo postaviti na glavo, a boj z madžarskimi orjaki jim je enostavno vzel preveč moči, klop pa je bila premalo kakovostna in izkušena za uprizoritev preobrata. Zadnjih deset minut so začeli z zaostankom petih golov (21:26), tega primanjkljaja pa v končnici niso zmogli nadomestiti.

Liga prvakov, 6. krog:

Celje Pivovarna Laško - Pick Szeged 25:31 (15:16)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.