Šport
16 ogledov

Celje: "Favoriti so Nemci!"

Stari maček Serdarušić vlogo favorita modro prepušča Nemcem. (Foto: Gregor Katič Žurnal24 main
Liga prvakov se vrača v celjsko dvorano Zlatorog. V soboto bodo v knežjem mestu gostovali zvezdniki Rhein-Neckarja Löwna, ki so v prvem kolu premagali Barcelono.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so odlično odprli sezono v evropski Ligi prvakov. V prvem krogu so v gosteh premagali poljske prvake, v soboto, 2. oktobra, pa bodo igrali prvo domačo tekmo. V dvorano Zlatorog prihaja nemški Rhein-Neckar Löwen, ki je v uvodni tekmi v gosteh ugnal slovito Barcelono. Tekma se bo začela ob 20.15.

Vsi se zavedamo kakovosti nemške ekipe, ki se je letos močno okrepila. Vlogo favoritov prepuščam Nemcem. Če se bomo držali vseh dogovorov, potem lahko osvojimo točko ali dve.
Zvonimir Serdarušić

"Kako bo poraz proti Kopru vplival na igralce? Na to vam ne znam odgovoriti, kot trener pa razmišljam pozitivno. V nasprotju s srečanjem na Poljskem, ko smo igrali kolektivno in dosegli rezultat, smo tokrat v Kopru igrali preveč individualno in brez sistema, kar ob koncu tudi ni prineslo pričakovanega rezultata," je sredin poraz na Obali komentiral trener Zvonimir Serdarušić in dodal: "Vsi se zavedamo kakovosti nemške ekipe, ki se je letos močno okrepila. Vlogo favoritov prepuščam Nemcem. Če se bomo držali vseh dogovorov, potem lahko osvojimo točko ali dve."

Serdarušić, ki je minulo soboto vodil ekipo na Poljskem, pričakuje, da bo na tekmi kljub poškodbi prsta na levi roki igral Alem Toskić. Na novinarsko vprašanje, ali se je sodniški kriterij iz sredine tekme približal evropskemu, pa je dejal, da sta sodnika dovolila dokaj ostro igro, naredila dve do tri napake na vsaki strani, vendar pa nista bila kriva za nemile scene, ki so se dogajale na samem srečanju.

Upam tudi na izdatno podporo s tribun, kar bo za nas igralce dodatna motivacija. Obljubim, da bomo igralci pustili srce na igrišču.
Momir Rnić

Na Poljskem je "eksplodiral" Momir Rnić, ki je dosegel kar enajst golov, pred sobotnim spektaklom v Zlatorogu pa je dejal: "Gre za zelo dobro ekipo, ki je favorit v sobotnem obračunu, a tudi mi imamo svoje adute. Če se bomo držali dogovorjenega, lahko dosežemo zastavljene cilje. Upam tudi na izdatno podporo s tribun, kar bo za nas igralce dodatna motivacija. Obljubim, da bomo igralci pustili srce na igrišču."

Robert Gunnarsson Rhein Neckar Loewen FC Barcelona Laszlo Nagi  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Liga prvakov se torej vrača v dvorano Zlatorog s tekmo proti nemškim bogatašem. Gre za ekipo, ki je leta 2004 napredovala v nemško bundesligo, klub pa je nastal leta 2002 z združitvijo dveh ekip (Kronau in Ostringen). Ime so spremenili v letu 2008. V ekipo so v preteklih letih vložili ogromno denarja, največje zasluge za to ima glavni pokrovitelj SAP, vendar pa odmevnejših uspehov še niso dosegli. Bili so finalisti pokala pokalnih zmagovalcev, v sezoni 2008/09 pa so se uvrstili v polfinale Lige prvakov, kjer jih je izločil Kiel.

Rhein-Neckar Löwen še naprej sestavlja ekipo, ki je že tako polna zvenečih imen, pred dobrim tednom dni pa je zamenjala tudi trenerski dvojec. Olo Lindgrena in Kenta-Harryja Anderssona je zamenjal islandski selektor Gudmundur Gudmundsson, ki je podpisal petletno pogodbo.

Nemška zasedba je polna rokometnih zvezdnikov (Poljaki Slawomir Szmal, Karol Bielecki in Grzegorz Tkaczyk, Islandca Olafur Stefansson in Valur Sigurdsson, Nemec Henning Fritz, Norvežan Borge Lund, Hrvat Ivan Čupić, ...). Celjska zasedba se je z Rhein-Neckar Löwnom dvakrat pomerila v sezoni 2008/09 in obe tekmi izgubila.

Pravico na slovensko-nemškem klubskem obračunu bo delil romunski sodniški par Sorin Laurentiu Din/Constantin Din, delegat pa bo Srb Božidar Djurković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.