Šport
37 ogledov

Celje morda prevzame Kokšarov

null Žurnal24 main
Celje Pivovarne Laško pospešeno išče novega trenerja. Očitno sta Ivica Obrvan in Zdravko Zovko predraga in tako se omenja, da bi trenersko mesto lahko prevzel kar Edvard Kokšarov.
Povratnika v celjsko zasedbo Luko Žvižeja bo v petek operiral celjski zdravnik Vilibald Vengust. Žvižej je v tej sezoni na štirih tekmah Lige prvakov dosegel devet zadetkov. Z igrišč bo odstoten od dvh do treh mesecev.

Nekdanji velikan evropskega in slovenskega rokometa Celje Pivovarna Laško se je po odstopu trenerja Zvonimirja Serdarušića znašel v silno neprijetnem položaju. Vodstvo kluba, na čelu s predsednikom Tonetom Turnškom, je v torek sestankovalo do poznih večernih ur, Serdarušićevega naslednika pa še ni izbralo. Novega trenerja lahko imenujejo že tekom današnjega dne ali pa v naslednjih dneh, slovenskega državnega in pokalnega prvaka pa ne glede na vse klubske zdrahe prihodnji teden čakata tekmi življenjskega pomena, saj se bo najprej na domačem prizorišču pomeril z vodilnim velenjskim Gorenjem (17. november), na mednarodnem pa s francoskim Chamberyjem (21. november). Kot najresnejša kandidata za Serdarušićevega naslednika se omenjata Hrvata Ivica Obrvan in Zdravko Zovko. Oba hrvaška trenerja sta trenutno prosta, vendar imata tudi dokaj visoko ceno, blagajna moštva iz mesta ob Savinji pa je dokaj prazna.

V rokometnem zakulisju se kot alternativi omenjata tudi nekdanji celjski trener Miro Požun in Edvard Kokšarov, ki je bil v tej sezoni v nemilosti pri Serdarušiću in ne skriva trenerskih ambicij, po poškodbi Luke Žvižeja - z rokometnih igrišč bo odsoten od dva do tri mesece - pa ga ekipa pred bližnjimi rokometnimi bitkami bolj potrebuje na igrišču kot ob njem. Hercegovski strateg z nemškim potnim listom je pred začetkom sezone degradiral dolgoletnega člana celjskega kluba in mu odvzel kapetanski trak, ta odločitev pa je razjezila številne celjske privržence, a tudi načela odnose znotraj kluba.

Najožje vodstvo kluba - torkovega sestanka so se poleg Turnška udeležili še predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko, predsednik upravnega odbora Marko Jugovič in športni direktor Roman Pungartnik - na včerajšnjem sestanku ni sprejelo nobenih končnih sklepov, vendar se je zavezalo, da bo v najkrajšem možnem času izbralo najboljšo možno opcijo za dobro celjskega rokometa in napovedalo carski rez - predvsem to velja za prihodnjo sezono - na igralskem kadrovskem področju. Začasno "gasilsko" trenersko vlogo je prevzel dolgoletni trener vratarjev Herman Wirth.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.