Šport
22 ogledov

Celje P. L. četrto v Doboju

Celjani so dobili derbi s sosedi. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Celjski rokometaši so mednarodni rokometni turnir prvakov v Doboju končali s porazom, proti Montpellierju z Vidom Kavtičnikom so klonili s 33:35 in osvojili končno četrto mesto.
Na turnirju v Doboju smo pokazali viden napredek v naši igri, čeprav se po drugi strani vsi dobro zavedamo, da nas čaka še kar nekaj dela. Do slovenskega superpokala nas loči še teden dni in prepričan sem, da bodo že v Mariboru ljubitelji rokometa lahko videli našo pravo sliko.
Uroš Zorman, kapetan

Po dveh zmagah (Sloga Doboj, Kolubara Lazarevac) in enem porazu (Ciudad Real) v skupini B so se Celjani na tekmi za končno tretje mesto na močnem mednarodnem turnirju v Doboju pomerili z Montpellierjem, pri katerem je Vid Kavtičnik dosegel šest golov. Kljub porazu proti francoskemu prvaku je moštvo trenerja Zvonimirja Serdarušića znova dokazalo, da se lahko enakovredno kosa z najboljšimi klubi v Evropi.

Na mednarodnem rokometnem turnirju prvakov v Doboju so poleg Celja Pivovarne Laško nastopili še španski Ciudad Real, francoski Montpellier, ruski Čehovski medvedi, Bosna Sarajevo, Vardar Skopje, Kolubara iz Lazarevca in domača Sloga. V finalu turnirja sta se pomerili ekipi Čehovskih Medvedov in Ciudad Reala, z 39:25 pa so zmago slavili slednji.

Rokometaš Celja Pivovarne Laško Momir Rnić je bil najboljši strelec turnirja, saj je na štirih tekmah dosegel 28 golov, za najboljšega vratarja pa je bil proglašen njegov soigralec Mirko Alilović.

Doboj, pripravljalni turnir, tekma za 3. mesto:

Montpellier : Celje Pivovarna Laško 35:33 (15:14)
Rnić 10 (5), Vugrinec, Zorman in Žvižej po 4; Accambray 7, Kavtičnik 6, N. Karabatić 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.