Šport
4 ogledov

Celje P. L.: Na polovici poti

Celje_Veszprem_1_RK_CPL - main Žurnal24 main
Po šokantnem porazu pred štirinajstimi dnevi na Islandiji se je ekipa Celja Pivovarne Laško, najuspešnejša domača moška rokometna vrsta, znašla v nadvse nezavidljivem položaju v Ligi prvakov.

Če bi si rokometaši Celja Pivovarne Laško želeli izboriti vsaj drugo mesto v skupini F, ki bi jim zagotovilo napredovanje v naslednji del tekmovanja, so slovenski prvaki v zadnjih dveh kolih potrebovali najprej zmago proti moštvu Veszprem, neposrednemu kandidatu v boju za omenjeno mesto, v zadnjem kolu pa še vsaj točko proti nemškemu Gummersbachu.

 
 

Vlogo favorita tokrat prepuščamo Nemcem, naša naloga pa je, da odigramo zbrano in izkoristimo zadnje atome moči. Z zmago bi izničili spodrsljaj iz Reykjavika. Obenem želimo igralci dokazati, da nekatere kritike na naš račun niso bile na mestu.

Dragan Gajič

 
Pod taktirko novega trenerja Slavka Iveziča je celjskim rokometašem prvo polovico dela uspelo opraviti minuli konec tedna, v soboto pa jih proti Nemcem čaka bržkone še težje delo, čeprav bi jim za uspeh zadostovala že točka. Poleg še vedno precej vidne krize v sami igri, ki jo je bilo opaziti tudi v prvem polčasu sredine prvenstvene tekme proti Ormožu, proti celjski ekipi govori še kar nekaj dejavnikov. Pritisk pred odločilno tekmo, ko za napake ni več prostora, in tudi težave s poškodbami sta le dva od mnogih.
Kljub vsemu bodo Ivezičevi izbranci skušali uspeh graditi na igri v drugem polčasu proti Ormožu - kot gostitelji so Celjani v prvem polčasu zaostajali celo za tri gole, na koncu pa vendarle slavili s prepričljivimi šestimi - in zmagoslavju proti madžarskemu predstavniku v minulem kolu Lige prvakov. Gotovo jim bo v veliko pomoč tudi vroče vzdušje v razprodani dvorani Zlatorog, ki mu v preteklosti niso bila kos niti številna druga renomirana evropska moštva.


Bo Celjanom uspelo tudi proti Gummersbachu? © RK Celje P. L.

 
Čeprav se v klubu zavedajo težke naloge, nihče niti ne razmišlja o morebitnem neuspehu. "Igrali bomo odločno, na zmago, za uspeh pa bomo vnovič morali pokazati najboljšo predstavo sezone. Le tako bomo dosegli začrtane cilje. Ne le Celje, temveč celotna Slovenija, si zasluži, da jo nagradimo z zmago. Žal je še vedno vprašljiv nastop Edvarda Kokšarova, ki si je po tridnevnem počitku obnovill poškodbo prepon. Na treningih se bomo pripravljali tudi na to, da ne bo igral, predvsem pa je pomembno, da njegovo neigranje ne bo psihološko vplivalo na ostale igralce v moštvu," je odločno o sobotnem dvoboju leta dejal Ivezič, ki pa bo zanesljivo lahko računal na  Davida Špilerja . "Minulo nedeljo smo opravili šele polovico dela. Šlo bo za podobno tekmo kot proti Veszpremu, saj moramo osvojiti vsaj točko. S treningi skušamo odpraviti nekatere napake. Namigovanja, da Gummersbach, ki si je že zagotovil prvo mesto, ne bo igral s polno močjo, so odveč," je še opozoril prvi strateg Celjanov.

 
 

Igralci se zavedamo pomembnosti sobotne tekme. V primeru zmage bi si dokončno povrnili samozaupanje, kar bi bilo zelo pomembno pred nadaljevanjem sezone. Jasno je, da nekateri igralci še nismo ujeli prave forme, toda prihaja čas, ko se bomo dokončno ujeli. Upam, da nam bo to uspelo že v soboto in da se bomo veselili zmage.

Igor Kos

 
Rokometaši Gummersbacha so bili boljši tudi v prvem obračunu v dvorani Köln Arena. Takrat so Nemci slavili predvsem zahvaljujoč razpoloženemu Romanu Pungartniku , nekdanjemu članu Celjanov. "Pungi“ je kazen prepovedi igranja zaradi izključitve v Veszpremu že odslužil in bo spet na razpolago trenerju Alfredu Gislassonu . Slednji bo lahko računal tudi na nekdanjega igralca Gorenja Momirja Ilića , čigar poškodba je zdaj preteklost. O moči in resnosti nemške ekipe pa govori tudi dejstvo, da vodstvo sredi sezone že razmišlja o novi. S pridobitvijo novega pokrovitelja so klubski proračun povišali za naše razmere nedosgljivih pet milijonov evrov, podaljšali pogodbo z madžarskim vratarjem Nandorjem Fazekasom , v prihodnjih mesecih pa naj bi sestavili tudi okostje ekipe za naslednje leto.

Dvoboj, ki se bo v razprodanem Zlatorogu pričel v soboto ob 17.15, bosta sodila Francoza Gilles Bord in Olivier Buy, delegat pa bo Francois Mulleners iz Belgije. Zanimivo je, da sta Bord in Buy sodila tudi na lanski tekmi Celje : Gummersbach v Celju, ki so jo slovenski prvaki dobili z 31:29.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.