Šport
18 ogledov

Celje PL ponižalo Zaporožje

Renato Vugrinec se bo še enkrat preizkusil onkraj naših meja. (Foto: Saša Despot Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi 3. kroga pokala EHF premagali ukrajinsko Zaporožje s 37:21 (21:11). Povratna tekma bo čez teden dni v Zaporožju.

Celjski rokometaši so si z visoko zmago na prvi tekmi 3. kola pokala Evropske rokometne zveze (37:21) praktično že priigrali napredovanje v tem tekmovanju. Čeprav jih v soboto čaka še povratna tekma v Zaporožju, pa je razlika po prvi tekmi (+ 16) verjetno za ukrajinskega predstavnika realno nedosegljiva.

Prva celjska postava, v kateri so bili vratar Štochl, Vugrinec, Pajovič, Toskić, Kojić, Kokšarov in Zorman, je imela nekaj manjših težav z gosti le v uvodnih minutah. Rezultat je bil zadnjič izenačen na 5:5 v deveti minuti. Prvih šest golov za Pivovarje, ki jih je na tribunah bodrilo kakšnih 1700 gledalcev, sta dosegla Edi Kokšarov in Alem Toskić.

Nato pa je celjski strelski stroj začel mleti, mrežo gostov pa sta po odličnih podajah Renata Vugrinca in Uroša Zormana polnila Kokšarov in Toskić, ki sta v prvem polčasu dosegla 15 od 22 golov za domačo ekipo.

Celjani so visoko vodstvo v uvodnih minutah nadaljevanja hitro še povišali in v 36. minuti je bilo 26:12. Nato so domači igralci nekoliko popustili, domači trener Tone Tiselj pa je dal v nadaljevanju priložnost tudi mlajšim rokometašem, tako da so na parket stopili še Razgor, Savić, Gorenšek, Rezar in Koljanin.

V 52. minuti je bilo na semaforju znova + 14 za domače (33:18), ob koncu pa so Celjani zmagali za + 16 (37:21), kar je bila hkrati tudi njihova najvišja prednost na tekmi. Kokšarov je dosegel enajst zadetkov, od tega je bil sedemkrat natančen s sedmih metrov (Celjani so zadeli vseh osem najstrožjih kazni), z le enim golom manj pa mu je sledil Toskić.

Pokal EHF, 3. kolo, prva tekma:

Celje Pivovarna Laško : Zaporožje 37:21 (21:11)
Kokšarov 11, Toskić 10, Pajovič 5; Gorkovski 6, Burka 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.