Šport
31 ogledov

Celje suvereno proti Krškemu

žuran Iztok Puc spominska tekma Slovenija Celje Pivovarna Laško Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 7. kolu 1. NLB Leasing lige (skupina od 1. do 6. mesta) premagali Krško s 33:23 (19:11). Koper premagal Maribor, Gorenje pa Trimo.

Celjani so osvojili novi točki, zelo pomembni v boju za drugo mesto, ki v prihodnji sezoni prinaša nastop v Ligi prvakov. Prvo mesto je že oddano Velenjčanom, Celjanom pa grozijo tretjeuvrščeni Koprčani, ki imajo še vedno možnosti za drugo mesto v državnem prvenstvu. Nekdanji vladarji slovenskih rokometnih igrišč bodo do konca končnice odigrali še tri tekme, od tega dve v gosteh (Maribor Branik in Gorenje Velenje) ter eno na domačem igrišču (Cimos Koper).

Izbranci Vladana Matića so po "šoku iz Gummersbacha", kjer se jim je izmuznila uvrstitev v finale evropskega pokala pokalnih zmagovalcev, gostili najslabše tekmece v elitni skupini ter po pričakovanju dosegli novo zmago. Prvo otipljivo prednost so si priigrali v 11. minuti, ko so z golom Roka Žurana povedli s 7:3, igralci iz mesta ob Savinji pa so svojo premoč demonstrirali tudi v nadaljevanju neenakovredne tekme. Na odmor so odšli s prednostjo osmih golov (19:11), ki so jo v nadaljevanju obračuna z moštvom, ki ga vodi nekdanji celjski ostrostrelec Uroš Šerbec, le še oplemenitili. V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Borut Mačkovšek s šestimi, medtem ko sta Nemanja Zelenović in Luka Žvižej dosegla po pet golov. V gostujoči zasedbi je Alen Dražetič dosegel šest golov.

1. NLB Leasing liga za prvaka, 7. kolo:

Celje P. L. : Krško 33:23 (19:11)
Mačkovšek 6 (1), Žvižej 5 (1), Zelenović 5; Dražetič 6 (3), Kukavica 5 (1), Ferkulj 4

Cimos Koper : Maribor Branik 34:30 (14:13)
Krivokapić 9 (4), Brumen 7 (4), Rapotec 6; Špelić 8, Tarabochia 5 (3), Šoštarič 5

Trimo Trebnje : Gorenje Velenje  26:31 (12:13)
Rojc in Zarabec po 5, Korelec in Skube po 4; Melić 9 (6), Cehte 7, Gaber, Miklavčič in Dolenec po 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.