Šport
18 ogledov

Celjska dvorana pripravljena na spektakel

Dvorana v Celju - Eurobasket 2013
1/6
Simon Maljevac
Dobri dve uri pred prvim obračunom v Celju med Gruzijo in Poljsko je bilo pred in v dvorani že čutiti košarkarsko mrzlico.

Številni gostinci so pred Areno Celje že pripravili vse potrebno za prihod večtisočglave množice, ki bo v naslednjih dveh polnila tribune celjske lepotice. Med navijači bodo seveda prednjačili Slovenci, dobrodošli pa bodo tudi gostje iz preostalih držav udeleženk, ki se bodo v Celju zagotovo dobro počutili.

Novinarji navdušeni nad dvorano

"Prišli smo šele včeraj, tako da nismo imeli veliko časa za ogled mesta. Na prvi pogled je Celje prekrasno mesto. Tudi dvorana mi je zelo všeč, saj so tribune blizu parketa, tako da bo na tekmah slovenske reprezentance zagotovo zelo glasno," je pojasnil novinarski kolega s Poljske, ki nima natančnega podatka koliko poljskih navijačev naj bi se znašlo na celjskih tribunah.

Še zadnje malenkosti

V sami dvorani so v opoldanskih urah potekale še zadnje priprave pred uvodnim srečanjem. Številne čistilke so skrbno čistile tribune za novinarje, tehnična ekipa je urejala še zadnje napeljave in kamere na koših, pred dvorano pa smo že lahko opazili tudi nekaj hrvaških navijačev, ki bodo pesti za svoje ljubljence stiskali na obračunu proti Španiji (17.45).

Najbolj vroče pa bo seveda v večernih urah, ko bo prvič na parket stopila slovenska reprezentanca, ki se bo proti Češki (21.00) podala v lov na uvodno zmago na domačem evropskem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.