Šport
24 ogledov

Celjski rokometaši prvi zmagovalci

Mirsad Terzić (Celje Pivovarna Laško) je bil najboljši strelec finalne tekme. Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pričakovano postali zmagovalci prvega slovenskega superpokala. V tekmi za prvo mesto so s 30 : 23 (14 : 13) premagali domače Gorenje.

Celjani so v finalu pred nabito polnimi tribunami – zbralo se je okoli 1500 gledalcev – slavili predvsem po odlični igri in 20 obrambah izredno razpoloženega vratarja Aljoše Rezarja. Najboljši strelec finalne tekme je bil celjski Mirsad Terzić z osmimi goli, pri Gorenju pa jih je Drago Vuković dal šest. V tekmi za tretje mesto je Gold Club z 32 : 31 (17 : 18) premagal Cimos Koper. Najboljši strelci na tej tekmi so bili s šestimi goli Miha Svetelšek, Aljoša Štefanič (oba Gold Club) in Draško Mrvaljević (Cimos Koper).

Po končani finalni tekmi so razglasili tudi najboljšo sedmerico turnirja, v katero so bili izbrani Renato Sulić, David Špiler, Aljoša Rezar, Aleksander Stojanović (vsi CPL), Jure Dobelšek in Drago Vuković (oba Gorenje) ter Franjo Lelić (Gold Club). Najboljši strelec je bil Drago Vukovič, najboljši igralec superpokala pa David Špiler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.