Šport
17 ogledov

Celjsko maščevanje: plus 20

Alen Toski%C4%87; Celje : Rhein Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se v četrtfinalu pokala Pivovarne Union dodobra maščevali Trimu za poraz v 1. SRL pred tedni ter ga premagali za kar 20 golov. Napredovala tudi Cimos in Gorenje.
Ekipa Gorenja je naletela na sproščene Krčane, ki so imeli željo po napredovanju, vendar pa je Velenjčanom uspelo tekmo pripeljati do konca in se s tem uvrstiti v nadaljevanje tekmovanja. V prvem polčasu je Gorenje povedlo in si priigralo pet zadetkov prednosti. Domačini se niso pustili zmesti in tako so do konca polčasa ujeli gostujočo ekipo ter ostali rezultatsko priključeni. (13:14). V drugem delu tekme je domačin videl priložnost, da vzame skalp Gorenju, vendar izkušena ekipa Gorenja ni dopustila nikakršnega presenečenja in tekmo mirno pripeljala do konca.

Začetek domačih je bil silovit. Z lepo akcijo in zadetkom Alema Toskića so odprli srečanje, a nato z dvema napakama dovolili gostom, da so prišli do vodstva z 2:1. A je bilo to le kratkotrajno. Celjani so z angažirano igro v obrambi  gostom povzročali ogromno preglavic, tako da ti niso prihajali do zaključnih strelov. V šesti minuti so Celjani prišli do prve prednosti za dva zadetka, za 5:3 pa je svoj četrti zadetek dosegel Toskić, pred tem, a je Staš Skube zastreljal strel s sedmih metrov. Sledilo je višanje razlike, predvsem iz hitrih protinapadov, ki so bili posledica zelo dobre igre v obrambi. V enajsti minuti je tako semafor kazal že 11:4 in gostujoči trener je bil primoran zahtevatui minuto odmora. Po njej so gostje nekoliko zaustavili nalet in zadeli dvakrat zapored, vendar je bilo to le kratkotrajno. Nato je David Razgor, ki je že v deseti minuti zamenjal Edija Kokšarova, ki je še vidno čutil posledice poškodbe, z dvema zaporednima zadetkoma poskrbel za +8, Miro Požun pa je je tudi sicer veliko menjal. Dragana Gajića je denimo s krila preselil na zunanji položaj, da je nekoliko odpočil Petra Metličiča, ki zaradi obolelega Vugrinca ni imel menjave. V tem delu igre je goste na razliki sedmih do osmih zadetkov držal Miha Zarabec, ki je v prvem delu dosegel šest zadetkov, enega manj kot Toskič na drugi strani. Dobre tri minute pred koncem prvega dela je bil izključen Gajić, potem ko je nepravilno oviral Zarabca, ki je z zadetkom znižal na šest razlike. Z igralcem manj pa so Celjani odsegli kar dva zadetka, povišali na osem, prav ob zaključku prvega dela, v zadnji sekundi, pa je Gajič po podaji Metličiča in »cepelinu« zadel za + 9 in rezultat polčasa.

Drugi del so domači začeli enako angažirano, kot so končali prvega. Toskič je nadaljeval svoj dober izkupiček in je takoj povišal na deset zadetkov prednosti. Že po šestih minutah igre je bilo dvanajst zadetkov razlike in trener gostov je na klopi zadržal Skubeta, ki je pred tednom rešetal mrežo Celja, danes pa dosegel zgolj en zadetek in šele v zaključku tekme znova stopil na igrišče. Takrat pa je bila razlika že veliko večja. Pivovarji niso popuščali in le vprašanje je, kako bi bilo teden dni nazaj, ob enakem pristopu. Vsekakor bi zmaga ostala doma. Tako kot je današnja. Razlika na koncu je bila povsem zaslužena, saj so domači rokometaši ves čas igrali zavzeto in tudi pri viskoi razliki niso popuščali. Dobro je bilo tudi to, da so vsi rezervisti, ki so vstopili v igro, dobro opravili svoje delo. Razliko dvajsteih zadetkov so Celjani dosegli kar nekajkrat, zadnji zadetek pa je za domače zabil Momir Rnić, ki je v obrambi prestregel žogo, nato pa v nasprotnem napadu v skoku naredil obrat za 180 stopinj in zabil za končnih 46:26. Pri Celjanih je največ zadetkov dosegel Toskič (met 14/13), devet jih je dodal Rnič, osem pa Razgor. Pri gostih je bil z osmimi zadetko najbolj učinkovit Zarabec. Kozorogi so se tako zanesljivo uvrstili na zaključni turnir pokala Pivovarne Union, kjer bodo branili pokalno lovoriko.

Pokal pivovarne Union, četrtfinale:

*Celje Pivovarna Laško : Trimo Trebnje 46:26 (23:14)
*Cimos Koper : Slovan 36:26 (20:9)
Krško : *Gorenje Velenje 32:34 (13:14)
Škofljica : *Ribnica Riko hiše 29:32 (17:14)

* napredovali v polfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.