Šport
24 ogledov

Celjsko poigravanje z Bjelovarjem

1/33
Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi pripravljalni tekmi v letošnji sezoni v legendarni dvorani Golovec brez težav odpravili hrvaški Bjelovar s 36:22 (18:10).

Za rokometaši Celja Pivovarne Laško je prva pripravljalna tekma v sezoni 2010/2011. Celjani so pred 1000 gledalci zanesljivo ugnali goste iz sosednje Hrvaške, ekipo Bjelovarja. Predstavitev pred začetkom je bila spektakularna, z zatemnjeno dvorano in svetlobnimi efekti, gledalci pa so še posebej pozdravili vse novince v ekipi, lep aplavz so namenili mladincem in posebnega Luki Žvižeju, ki se je vrnil v svoj klub.

Domači so vodili od prve minute dalje, že takoj po začetku pa se je videlo, da ima letošnja ekipa Celja večjo širino od lanske. Tekmo so tako začeli Alilović v vratih, ter Prieto, Vugrinec, Pajovič, Zorman, Gajič in Žvižej v polju, Kozlina pa je menjal v obrambi Vugrinca. Igralcem Celja se je sicer poznalo, da z žogo vadijo šele nekaj dni, a vseeno so takoj prevzeli pobudo in ob dobrih obrambah Alilovića hitro povedli. Igra je sicer nihala, saj je bilo za to obdobje priprav razumljivo malce več napak, vseeno pa so Celjani navdušili z nekaj potezami. Serdarušič je hitro začel z menjavami in v prvem delu so na igrišče tako stopili vsi z izjemo Toskića, ki je odigral drugi polčas. Veliko željo po igri so pokazali vsi igralci, malce pred koncem prvega dela je v vrata stopil še Lesjak in nadaljeval delo odličnega Alilovića ter tudi sam zbral nekaj zaporednih obramb. Celjani so tako v drugi polovici polčasa prednost hitro dvigovali, ob polčasu je znašala že osem zadetkov, čeprav so imeli gostje v vratih izjemno razpoloženega Karabatića.

Drugi del so domači začeli nekoliko slabše, kar so gostje izkoristili in trikrat zadeli, a navdih je bil le trenuten, saj domači niso več dopustili. Na sceno sta nato dvakrat stopila Žvižej in Gajič, kjer sta najprej v protinapadu odigrala dvojno podajo, ko je Gajič zadel "cepelin", malce kasneje pa sta to ponovila še v izdelani akciji, le da sta obrnila vlogi in je zadel Žvižej. Serdarušič je še naprej veliko menjal, a razlika se je ves čas gibala nad desetimi zadetki razlike, prav vsi novinci (Mlakar je nekaj tekem odigral že lani) pa so dosegli prve zadetke za svoj novi klub, gledalci pa so to znali nagraditi z aplavzom. Največ zadetkov pri domačih sta na koncu dosegla Rnič in Gajič, odlična pa sta bila tudi oba vratarja. Celjane sedaj čaka nastop na Jarnovičevem memorialu v Velenju, ko se bodo v petek pomerili s švicarskim Kadettnom, v soboto pa še s sarajevsko Bosno. Obe tekmi bosta ob 18. uri, v nedeljo pa so na sporedu še razvrstitveni dvoboji.

Prijateljska tekma:

Celje Pivovarna Laško : Bjelovar 36:22 (18:10)
Rnić in Gajič 6, Kokšarov, Razgor in Žvižej 4; Vidaković 6, Jurjević 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.