Šport
19 ogledov

"Celotna liga Ebel je bila na naši strani"

Na prvih treh tekmah proti Salzburgu je branil jan Chabera, na peti pa je prilož Žurnal24 main
Tilia Olimpije se je od sezone v ligi Ebel poslovila z najdaljšo tekmo v zgodovini. Dan po porazu s Salzburgom smo se pogovarjali z Olimpijim junakom torkove tekme, Mariborčanom Matijo Pintaričem.

Borili ste se kot levi, šele v 96. minuti ste dobili tretji gol. Kako ste vi doživeli tekmo? Ubranili ste kar 81 strelov Salzburga.
Tekma je bila nadpovprečno dolga. Verjamem, da se bo zapisala kot najdaljša tekma naših življenj. Dvomim, da bo še kdo od nas kdaj igral daljšo tekmo. Res je bila nekaj posebnega, škoda le, da smo na koncu izgubili. Mislim, da niti nismo bili tako zelo potrti, ker smo res pustili vse na igrišču. Potem veš, da ti je zmanjkalo kanček sreče, tisti centrimeter, ko bi lahko mi prej dali gol. Ja, na koncu je res odločala sreča.

Žal nam je le, da nismo vsaj še ene tekme podarili našim navijačem.
Matija Pintarič

Bi bilo lepo, če bi se Salzburg po vseh nedeljskih peripetijah, moral vrniti v Ljubljano, kajne?
To bi bilo nekaj posebnega. Dvorana bi bila polna. Imeli bi tudi dosti navijačev drugih klubov. Igralci Beljaka in Celovca so nam razlagali, da bi prišlo tudi nekaj njihovih navijačev. Pa tudi nekaj navijačev Zagrebčanov in Jeseničanov bi prišlo. Celotna liga Ebel je bila na naši strani. Vsi so si želeli, da bi zmagali to tekmo. Ni nam uspelo, a mislim, da so bili na koncu lahko vsi ponosni na nas.

Žiga Pance je dejal, da je bila to vaša najboljša tekma letos. Se strinjate?
Tehnično to težko rečemo. Kar pa se tiče srca in pripadnosti klubu, kar je morda celo pomembnejše kot tehnično znanje, pa je bila to vsekakor tekma, ki se bo zapisala v srca tako navijačev kot nas.

To je bila najdaljša tekma v zgodovini lige Ebel. Kako zelo ste bili na koncu že utrujeni? Kaj je najbolj trpelo: noge, koncentracija?
Seveda, čutili smo noge, tudi glava je bila že malo težka. A tistega gola vseeno nismo dobili, kar bi šlo za padec koncentracije. Pokazali smo, da smo odlično pripravljeni. Do konca smo parirali Salzburgu, ki je fizično najbolje pripravljena ekipa lige. To pomeni, da smo tudi mi pri samem vrhu po fizični pripravljenoti.

Je Salzburg glavni kandidat za naslov prvaka ali pa vendarle kdo drug?
Tudi Celovec in Dunaj imata odlični ekipi. Dunaj je izrazito napadalna ekipa, Celovec pa izrazito obramba. Tudi Beljak ne smemo odpisati, saj so zlahka odpravili Linz. A sam vseeno mislim, da ima nekaj malega prednosti Salzburg.

Igralci Beljaka in Celovca so nam razlagali, da bi prišlo tudi nekaj njihovih navijačev. Pa tudi nekaj navijačev Zagrebčanov in Jeseničanov bi prišlo. Celotna liga Ebel je bila na naši strani.
Matija Pintarič
Sami ste še zelo mlad vratar, letos ste dobili največ priložnosti v svoji karieri na tem nivoju. Kako bi ocenilo svojo sezono?
Sem dokaj zadovoljen. Dokazal sem, da lahko branim na tem nivoju. Upam, da bom še naprej dobival priložnosti. Imam še enoletno pogodbo z Olimpijo.

Pravijo, da je trener Hannu Järvenpää poskrbel, da gre Tilia Olimpija spet v pravo smer. Pred njim je klub bolj stavil na severnoameriške strokovanjake. Kako vi gledate nanj?
Njegov pristop je izrazito drugačen kot pristop ameriških trenerjev. Veliko da na osebni kontakt. Dosti mu je pomembno, da se pogovarjamo, da lahko mi njemu zaupamo in on nam. Če imaš karkoli za povedat, so bila njegova vrata odprta. To smo igralci čutili. To je velik bonus. Je zelo inteligenten človek. Znal ti je pomagati in ti povedati prave besede v pravem trenutku. Na koncu je tudi to dodalo tisto nekaj, da smo prišli v končnico.

Sledi še državno prvenstvo. Do ponedeljka imate počitek, nato pa kaj kmalu Jesenice, s katerimi ste imeli v Eblu kar nekaj težav. Kakšen bo načrt zanje?
Kakšnega posebnega načrta ne bomo imeli, saj jim poznamo, oni pa nas. Dosti bo odvisno od dnevne forme. To sta dve enako dobri ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.