Šport
2784 ogledov

Cene kot za "Severino in Graša" sprožile bojkot

ŠD Ljutomer RZS/Twitter
V Prlekiji bodo v nedeljo podelili rokometno pokalno lovoriko.

V soboto in nedeljo se bo v dvorani v Ljutomeru odvil zaključni turnir četverice za pokalno lovoriko. V soboto sta na sporedu polfinalna obračuna Krka - Jeruzalem Ormož in Celje PL - Koper 2013. V nedeljo bosta odigrana tekma za tretje mesto in finale.

Če je cena za polfinale (10 evrov za posamično tekmo) še nekako sprejemljiva za navijače sodelujočih klubov, pa je cena za finalni dan dvignila precej prahu. Kupiti je moč le vstopnico za obe tekmi skupaj, zanjo pa je treba odšteti 25 evrov.

Za primerjavo: za nedavni finale regionalne lige SEHA v Skopju je bilo treba odšteti manj kot tri evre, za povratno tekmo četrtfinala lige prvakov med francoskim Montpellierjem in nemškim Flesburgom pa deset evrov.

Celje pivovarna Laško Liga Seha Šport Celjani tretji v regionalni ligi

Zasoljene cene so dvignile prah v Celju in Kopru. Celjska navijaška skupina Florijani in njihovi koprski kolegi Dvanajsti so se odločili za bojkot turnirja, oboji so ogorčenje izrazili na družbenih omrežjih.

Izkupiček od prodanih vstopnic bo požel RK Jeruzalem Ormož kot organizator. Rokometni zvezi Slovenije bodo morali Prleki, tako kot ostali gostitelji zaključnih turnirjev, nakazati 6000 evrov za delovanje slovenskih reprezentanc. S pomočjo sponzorjev so morali zagotoviti še nagradni sklad v višini 3000 evrov. Dvoranav Ljutomeru sicer sprejme okrog 800 gledalcev.

"Cene vstopnic so absolutno predrage, toda to je stvar organizatorja, v zvezi na to nimamo vpliva," je v odzivu dejal generalni sekretar RZS Goran Cvijić.

Drugačnega mnenja so v Ormožu. Predsednik Jeruzalema Martin Hebar je podal zanimivo razlago visokih cen. "Če gledamo primerljive dogodke, denimo raznorazne koncerte, je razpon cen med 20 in 30 evri. Ravno pred kratkim je bil Petar Grašo v Varaždinu in je bila tudi taka cena. Posebej zaradi kapacitete dvorane v Ljutomeru sta ta dogodka primerljiva. V bistvu menimo, da je v našem okolju finalni turnir rokometnega pokala Slovenije bolj odmeven dogodek kot koncert Graša ali Severine," je za EkipoSN dejal Hebar. "Drugi dan tekmovanja imamo posebno težavo, ker RTV zaradi prenosa tekme zasede precejšen del tribune. Zveza ima 50 VIP-vstopnic, in če prištejemo še ekipe, je to nekje 200 sedežev. Pošteno povedano, smo potem morali narediti selekcijo za ostala prosta mesta," je dodal prvi mož ormoškega rokometa.

Ali so cene primerne dogodku, pa presodite sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.