Šport
11 ogledov

Čeplakovi prižgali zeleno luč

O usodi Jolande Čeplak se še ni dokončno odločilo. Žurnal24 main
Slovenski atletinji Jolandi Čeplak se izteka dveletna prepoved nastopanja. Da se lahko Joli vrne na atletske steze, so sporočili tako iz Mednarodne atletske zveze kot iz Atletske zveze Slovenije.

Slovenski atletinji Jolandi Čeplak se nocoj izteče dveletna prepoved nastopanja. Z Mednarodne atletske zveze (IAAF) so sporočili, da so bile vse štiri nenapovedane dopinške kontrole, ki jih je atletinja opravila v zadnjih mesecih, negativne in lahko po pretečenih dveh letih suspenza spet tekmuje. Tudi Komisija za antidoping Atletske zveze Slovenije (AZS) ugotavlja, da bodo v soboto izpolnjeni vsi pogoji za vrnitev Jolande Čeplak na tekmovališča. Od 25. julija leta 2009 dalje ima Čeplakova torej vso pravico nastopati na atletskih tekmovanjih.

 
 

Komaj čakam, da bom znova stopila na tekmovališča.

Jolanda Čeplak

 
"Komaj čakam, da bom znova stopila na tekmovališča. Komaj čakam, da se znova postavim na start in potem tečem. Psihično pa sem dovolj močna in me tekme ni strah. Po dveh letih tekmovalnega premora pa težko rečem, kako sem pripravljena in kakšen bo čas. Pripravljena sem sicer dobro, vendar pa težko ocenim, kako, ker nisem imela kontrolnih tekem, le s hitrimi treningi pa tega ni mogoče natančno določiti. Rezultatskega cilja si nisem postavila, tekmovalni pa so usmerjeni v dvoranske tekme prihodnje leto, saj so mi te vedno ležale. Potem pa leta 2010 načrtujem nadaljevanje tudi v sezoni na prostem. Zdaj je premalo časa, da bi se ustrezno pripravila na svetovno prvenstvo avgusta v Berlinu, septembra pa bi že lahko tekla tudi soliden čas," je dejala Čeplakova.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.