Šport
0 ogledov

Čerezovu zmaga, Bauer 31.

Rus je z odličnim streljanjem premagal vso konkurenco. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Rus Ivan Čerezov je zmagovalec sprinterske preizkušnje na finalu biatlonskega svetovnega pokala v Hanti Mansijsku.

Čerezov je na 10 kilometrov dolgi progi za 13,8 sekunde prehitel Italijana Christiana de Lorenzija. Oba sta zadela vseh deset tarč. Z eno strelsko napako je bil tretji Ukrajinec Andrej Derižemlja (+16,7).

Od Slovencev sta nastopila Klemen Bauer (+1:10,8/2), ki je bil 31., in Janez Marič (+1:58,3/3), ki je bil 56.

Bauer je znova odlično tekel, a sta ga za vidnejšo uvrstitev dva zgrešena strela v stoječem položaju stala dragocenega časa, tako da je na koncu zasedel 31. mesto. Podobna zgodba se je odvijala tudi pri Mariču, ki je na strelišču trikrat ustrelil mimo, tako da je 34-letnik ostal brez točk svetovnega pokala.

"Tekma je potekala v peklenskem mrazu, pihal je tudi veter, vse nas je zeblo. Po nastrelitvi se je veter nekoliko umiril, zato smo Mariču napačno svetovali, naj že takoj spremeni nastavitve. Po prihodu na strelišče so bile vetrovne razmere enake tistim na nastrelitvi, s korekcijami pa je izgubil tudi nekaj časa. Za njegov nastop smo nekoliko krivi tudi mi. Včasih se odločimo napačno. Klemen je v leže nastopil odlično, v stoje pa je naredil, potem ko mu je padla zbranost, že kar klasično napako pri zadnjem strelu. Marič je stoje streljal dobro, a nekoliko počasneje. Tekaško sta bila oba solidno razpoložena. Janez je sicer nekoliko počasneje začel, česar mu v nadaljevanju ni uspelo nadoknaditi," je po tekmi dejal glavni trener Uroš Velepec.

 

Sprint, Hanti Mansijsk (m):

1. Ivan Čerezov (RUS) 24:24,3/0

2. Christian de Lorenzi (ITA) +13,8 /0
3. Andrej Derižemlja (UKR) +16,7 /1
4. Christoph Sumann (AVT) +20/1
5. Ole Einar Bjoerndalen (NOR) +21,9/0
...
31. Klemen Bauer (SLO) 1:10,8/2
56. Janez Marič (SLO) 1:58,3/3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.