Šport
9343 ogledov

Škandal v Oslu: zvezdnik v garderobi poškodoval nadzornika

Monfils Profimedia
"To nikakor ni bil moj namen," je po diskvalifikaciji s turnirja v Oslu sporočil priljubljeni francoski veteran.

Francoski tenisač Gael Monfils (37), nekdanji šesti igralec sveta, je bil nepričakovano diskvalificiran s tekmovanja Ultimate Tennis Showdown (UTS) v norveškem Oslu, ker je med zganjanjem norčij v garderobi lažje poškodoval nadzornika turnirja Stephaneja Apostolouja

Podrobnosti incidenta niso znane, do poškodbe pa naj bi prišlo med "igrivo izmenjavo" med teniškim uradnikom in dvakratnim polfinalistom turnirjev za grand slam.

Organizatorji turnirja so v skopi obrazložitvi tega sila nenavadnega dogodka poudarili, da čeprav Monfilsova dejanja niso bila zlonamerna, jim glede na vse okoliščine ni preostalo drugega, kot da zvezdnika predčasno pošljejo domov.

Monfils | Avtor: Profimedia Profimedia
"V igrivi izmenjavi med Gaelom Monfilsom in nadzornikom turnirja Stephanejem Apostoloujem se je v garderobi lažje poškodoval teniški uradnik," so sporočili organizatorji. 

"Pri UTS smo zelo zadovoljni, da Gaelova dejanja niso bila zlonamerna, toda vseeno je prišlo do poškodbe uradnika. Ne glede na to, kako blaga je poškodba, nismo imeli druge alternative, kot da Gaela diskvalificiramo. Gael je našo odločitev sprejel, z nadzornikom pa sta se razšla v prijateljskem duhu. Se vidimo prihodnjič, Gael," so dodali.

Kmalu zatem se je prek svojega profila na omrežju X oglasil še priljubljeni teniški zvezdnik in sledilcem povedal svojo plat zgodbe.

"Vsem bi rad povedal, kaj se je zgodilo na turnirju UTS v Oslu. Kot so v izjavi povedali organizatorji, z moje strani ni bilo nobenih zlih namenov ali negativnih čustev. Nobene zlorabe ali nasilja. Šalila sva se v garderobi, pri čemer se je Stephane poškodoval. Nikoli ga ne bi želel poškodovati in na srečo Stephane to zelo dobro ve. Vsi, ki me poznajo, vedo, da nisem takšen človek. S Stephanejem sva si segla v roke. Zaradi diskvalifikacije se morda zdi, da je prišlo do spora, vendar temu v resnici ni bilo tako. Bila je nesreča in nič drugega," je zapisal 37-letnik.

Monfils | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • dare326 11:38 12.februar 2024.

    Ali ga je prijateljsko grabil nekje spodaj, nadzornik pa poskočil in nerodno pristal? Samo šalila sta se in razšla prijateljsko :))