Šport
26 ogledov

Cesar ogroža Zahovićev rekord

Boštjan Cesar Katarina Ponjavić
Pred kapetanom Slovenije Boštjanom Cesarjem je tretji obračun proti Angliji. Septembra leta 2009 v Londonu in junija 2010 v Južnoafriški republiki je ostal praznih rok, tokrat upa na drugačen razplet.

V soboto vas čaka izredno pomemben dvoboj proti Angliji. Že nestrpno pričakujete ta spektakel?
Pred tekmo proti tako močni reprezentanci je seveda priostne malce več vznemirjenosti, čeprav o dodatnem pritisku ni govora. Seveda nam ne bo lahko. Dobro vemo proti kako močni reprezentanci igramo. V tem trenutku je pomembno le, da zberemo misli in skušamo odpraviti morebitne zdravstvene težave ter se čim boljše pripraviti za tekmo proti Angležem.

Kakšna bo prava taktika za angleški skalp?
Do tekme je še nekaj dni, ki jih moramo čim boljše izkoristiti. Pomembno bo, da ponovimo agresiven pristop iz zadnjih dveh tekem ter vztrajamo pri naši pas igri. Menim, da se lahko zvenečemu tekmecu enakovredno zoperstavimo, če bomo le izpolnili vsa selektorjeva navodila. V tekmo bomo šli z mislijo na  zmago, tako kot gremo v vsaki tekmi.

 Kako ste kot kapetan izbrane vrste sprejeli odpoved Josipa Iličića?
O odpovedi Josipa Iličića nimam veliko za povedati. Vsak nogometaš se odloča po lastni vesti in Josip se je pač odločil tako. Slovenskega reprezentanca potrebuje vsakega kakovostnega nogometaša, vendar se moramo v tem trenutku pač sprijazniti s tem.

Vas skrbijo novice o slabem stanju zelenice na Wembleyju?
Menim, da nam zelenica na Wembleyu ne bi smela povzročati težav. Izvedel sem, da je bila v nedeljo na stadionu odigrana tekma ameriškega nogometa, vendar bodo organizatorji zagotovo naredili vse, da teren pripravijo za normalno tekmo.

Z nastopom v Londonu boste številu nastopov za reprezentanco prehiteli Zlatka Zahovića. Kakšni občutki vas prevevajo ob tem podatku?
Za reprezentačni dres sem vedno igral z velikim spoštovanjem. Vsak nastop je bil zame velika čast in sedaj je kot kaže napočil trenutek, da ujamem Zlatka na prvem mestu po številu nastopov. Ta podatek je seveda dodaten plus pri moji reprezentančni karieri. V tem trenutku je najbolj pomembno, da sem zdrav in se maksimalno pripravim za nastop v Londonu, o tekmi s Kolumbijo pa bom sam začel razmišljati šele v nedeljo.

Komentarjev 1
  • Alina Zupan 22:07 10.november 2014.

    Držim pesti Cesare! Razbijte tole Anglijo!