Šport
59 ogledov

Cesarjeva letos še ni bila tako hitra

cesar_nina3_sad_spo_200708 Žurnal24 main
Najboljšo slovensko uvrstitev tretjega dne predtekmovanja na SP v Dubaju je dosegla Nina Cesar, ki je z dosežkom 4:08,61 osvojila 18. mesto. Tjaša Oder je bila s 4:11,39 23.

"Letos še nisem bila tako hitra. Bila sem boljša kot na EP v Eindhovnu, kar je bil tudi glavni cilj. Po drugi strani pa je bilo zelo težko, veliko težje kot včeraj na 800 prosto. Tam sem bila le sekundo počasnejša, a vse skupaj je na 800 metrov nekako lažje, bolj sproščeno," je nastop pokomentirala 20-letna Nina Cesar in dala med vrsticami vedeti, da si je želela še nekoliko boljši dosežek. Tudi dvakratna mladinska evropska prvakinja Tjaša Oder ni bila nezadovoljna: "Vrh forme sem načrtovala za evropsko prvenstvo v Eindhovnu in razumljivo je, da sem tukaj malo počasnejša."

Z današnjim dosežkom je bil zadovoljen tudi Robi Žbogar na 50 delfin, ki je s 24,06 dosegel nov osebni rekord in 38. mesto med 119 plavalci, a kot pravi, je ta nastop vendarle izkoristil le za trening pred tekmo na 200 delfin. "Osebni rekord je lepa spodbuda, ampak škoda, da nisem šel pod 24. Sicer pa res nisem nič pričakoval in to je bilo le neke vrste ogrevanje za 200 delfin," je povedal plavalec, ki je imel ob uvodu prvenstva lažje težave s poškodbo rame in prvo tekmo izpustil, a je poškodbo saniral. Manj zadovoljna je bila mlada Tjaša Vozel z dosežkom 1:09,36 in 29. mestom na 100 prsno. "Pričakovala sem še manj, tukaj sem na treningih povsem brez občutka. Na razplavanju res ni šlo nikamor," je povedala ena najobetavnejših slovenskih plavalk, ki sama rada prizna, da ima velike želje, a da naredi kakšen trening premalo.

V soboto bo imela slovenska reprezentanca vnovič nekaj tekmovalcev za najvišja mesta. Svetovni rekorder Peter Mankoč bo začel z obrambo srebra na 100 mešano z zadnjega prvenstva 2008 v Manchestru, Damirja Dugonjiča čaka paradna disciplina 50 prsno, predstavili pa se bosta tudi plavalki Katja Hajdinjak in Nina Sovinek na 100 delfin oziroma 50 prosto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.