Šport
22 ogledov

Češka dobila derbi s Švedi

Petr Hubaček se je veselil zadetka in zmage. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Švedska hokejska reprezentanca je na SP elitne divizije izgubila derbi s Češko, vse tri ekipe pa imajo šest točk. Ruska reprezentanca je v skupini A dobila srečanje z Belorusijo s 3:1.

Z odločilnim zadetkom Petra Hubačka je Češka na hokejskem SP ugnala Švedsko. "To je bila tekma vratarjev. Oba sta bila odlična," je dejal češki selektor Vladimir Ružička. "Žal trenutno nismo preveč učinkoviti, vendar je bila tekma kljub temu razbirljiva," je dodal njegov švedski kolega Bengt-Åke Gustafsson.

Svetovni prvaki Rusi so v skupini A svoje sosede ugnali s 3:1, zadetke so dosegli Sergej Možjakin, Aleksander Ovečkin in Artjom Anisimov. Vratar Semjon Varlamov je moral posredovati le nekajkrat in ni imel toliko dela kot njegov beloruski kolega Andrej Mezin. "Nismo igrali popolno in tudi nikoli ne bomo. Vendar pa smo v prvih treh tekmah svoje delo opravili tako, kot je treba. Časa za počitek ne bo, čaka na plejada dobrih moštev in biti bomo morali vse boljši," je dejal Sergej Fjodorov. V soboto čaka Ruse obračun z Nemčijo.

V skupini A je z maksimalnim izkupičkom prvo mesto zasedla Rusija, Slovaška je zasedla drugo mesto, Belorusija tretje, Kazahstan odhaja v boj za obstanek.

SP elitne divizije:

Skupina A, Köln:

tretje kolo:
Rusija : Belorusija 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Kazahstan : Slovaška 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)

1. Rusija 9,  2. Slovaška 6, 3. Belorusija 3, 4. Kazahstan 0

Skupina C, Mannheim:

tretje kolo:
Norveška : Francija 5:1 (0:1, 1:0, 4:0)
Švedska : Češka 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

1. Češka 6, 2. Švedska 6, 3. Norveška 6, 4. Francija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.