Šport
20 ogledov

Češki dvojec v Beogradu zmagal za preobrat

Štepanek Berdych Davisov pokal finale Beograd Reuters
Srbska teniška reprezentanca je v finalu Davisovega pokala zaostala z 1:2, potem ko je dvojec Tomáš Berych/Radek Štěpánek ugnal Ilijo Bozoljca in Nenada Zimonjića. Odločitev o zmagovalcu bo padla v nedeljo.

Branilci naslova Čehi so proti gostiteljem finala Davisovega pokala, reprezentanci Srbije, verjetno že odločilno povedli po zmagi Tomáša Berdycha in Radeka Štěpáneka nad domačim dvojcem Nenadom Zimonjićem ter Ilijo Bozoljcem.

Vodstvo je pred odločilnima nedeljskima obračunoma zelo veliko, sploh zato, ker se bo Berdych najprej pomeril s številko dve svetovnega tenisa Novakom Đokovićem, nato pa bo Štěpánek lopar prekrižal z rezervistom Dušanom Lajovićem, ki je v zadnjem trenutku zamenjal poškodovanega Janka Tipsarevića.

Češko slavje v Beogradu

Štěpánek in Berdych sta svojo statistiko na tekmah dvojic v Davisovem pokalu obogatila že na 14 zmag (ob le enem porazu), zmedla pa ju ni niti polna beograjska Kombank Arena, v kateri so razočarane Beograjčane večkrat preglasili tudi njuni navijači iz domovine.

Z neubranljivimi voleji je češki duet Srboma začetni udarec hitro vzel v prvem nizu, Zimonjić in Bozoljac pa sta skozi celoten obračun storila veliko preveč neizsiljenih napak. Brezbarvni Zimonjić, nekdanji partner Katarine Srebotnik na tekmah mešanih dvojic, je svoj začetni udarec znova izgubil že v prvi igri drugega niza, Čeha pa sta predvsem po zaslugi Štěpáneka zanesljivo držala prednost.

V težavah sta se znašla le enkrat, ko sta imela Srba priložnost odvzeti njun servis v peti igri tretjega niza, toda z nekaj izvrstnimi voleji sta beograjsko Areno znova utišala in se po zaostanku z 1:3 vrnila za zmago v podaljšani igri tretjega niza in slavila po dveh urah ter 12 minutah.

Davisov pokal, Kombank Arena, finale:

Srbija : Češka 1:2

Ilija Bozoljac/Nenad Zimonjić : Tomáš Berdych/Radek Štěpánek (Češ) 2:64:6, 6:7 (4);

Že odigrano:
Novak Đoković
 (Srb) : Radek Štěpánek (Češ) 7:56:16:4;
Dušan Lajović : Tomáš Berdych 3:64:63:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.