Šport
25 ogledov

Češki selektor se najbolj boji Gogija

Goran Dragić Slovenija Francija Stožice košarka Anže Petkovšek
Po šestih letih odsotnosti se bo Češka znova predstavila na EuroBasketu. Na večernem obračunu proti Sloveniji v Celju (21.00) se Čehi želijo predstaviti v najlepši luči.

"Naša reprezentanca bo po dolgem času znova nastopila na evropskem prvenstvu. Želimo se predstaviti na najboljši mogoč način. Igramo proti zelo močnemu nasprotniku, ki bo lahko užival v podpori svojih navijačev," je slovensko reprezentanco pred večernim dvobojem pohvalil češki selektor Pavel Budinsky. "To bo velik izziv za moje košarkarje. Verjamem, da bomo dokazali našo kakovost. Imamo konkurenčno moštvo, ki lahko preseneti."

Slovenci pod večjim pritiskom

Čehi so leta 2007 v Španiji skupinski del zaključili brez zmage, na koncu pa so osvojili 13. mesto. Tudi v Celju jih čaka izjemno zahtevna naloga, saj ne spadajo med favorite skupine. Budinsky upa, da bo njegovo moštvo drevi bolj sproščeno od domačinov: "Slovenija je gostiteljica prvenstva, tako da bo zagotovo pod velikim pritiskom. Gre za največjo prireditev v zgodovini te države in zanima me, kako se bodo domačini spopadli s tem."

Goran Dragić največja nevarnost

Večerni spektakel v razprodani celjski dvorani bo tudi za 39-letnega stratega velik preizkus: "Slovenija ima zelo kakovostno moštvo. Njihova igra temelji na hitrosti, tranziciji in kakovosti nekaterih ključnih košarkarjev, med katerimi bi izpostavil Gorana Dragića. Ekipa je dobro pripravljena in igra zelo dinamično košarko." V češkem taboru so zadovoljni z zdravstvenim stanjem: "Fizioterapevti so mi sporočili, da košarkarji nimajo večjih težav z zdravjem, tako da so vsi pripravljeni na boj."

Komentarjev 2
  • Češka-Slovenija 23:19 04.september 2013.

    Hvala Alfredo. Jsem Čech a Slovinsko mám moc rád. Da. Náš Švejk Vám ukáže !Slovenija je zelo lepa država ! Radek

  • alfredo 08:59 04.september 2013.

    Ne podcenjevat naroda, ki je svetu dal Švejka;)