Šport
33 ogledov

Čestitk več kot za rojstni dan

Tjaša Oder Boštjan Erjavec
Mlada slovenska plavalka Tjaša Oder je v daljnem Peruju pri 17-letih slavila zmago na mladinskem svetovnem prvenstvu na 1.500 metrov prosto in dokazala, da je ne štejemo zaman med najbolj nadarjene slovenske upe. Plavalko ravenskega Fužinarja smo dan po največjem uspehu v karieri poklicali v Južno Ameriko in jo povprašali o prvih občutkih.

Ste že strnili občutke po velikem uspehu?
Občutkov enostavno ne morem opisati. V trenutku, ko sem pogledala na semafor, sploh nisem mogla verjeti. Zdaj sem se nekoliko umirila in dojela, da je to res. Prej pa nisem vedela, kaj se je zgodilo. Res neopisljivo, tako sem bila srečna, da to težko opišem.

Zaključek tekme je bil res dramatičen. Drugouvrščeno Američanko Rachel Zilinskas ste prehiteli šele povsem ob koncu. Kaj se je dogajalo v zadnjih metrih?
Res sem sprintala na vso moč, da bi jo le ujela, in na koncu mi je res uspelo. V zadnjih 200 metrih sem še pospešila in dala vse od sebe. Ko sem pred zadnjimi 50 metri videla, da sem tik za njo, sem res dala od sebe vso energijo, ki je bila še v meni, zasprintala in na koncu sem jo le prehitela.

Trener je dejal, da ste mu dodobra načeli živce, ampak verjetno vam je zaradi zlate kolajne hitro odpustil?
(smeh) S trenerjem sva se dogovorila, da pospešim v zadnjih 500 metrih. Meni pa se je zdelo, da je tempo res počasen in sem pospešila že prej. Nato me je Američanka zaradi tega prehitela, ampak sem jo do konca vseeno uspela prehiteti.

Celotno sezono ste podredili SP v Peruju in izpustili člansko v Šanghaju. Po zlati kolajni se je ta poteza izkazala za pravo potezo.
Zagotovo. S trenerjem sva se definitivno odločila pravilno. Ko sem gledala prvenstvo v Šanghaju in plavalke, kako so plavale, sem videla, da bi se morala za finale boriti na vso moč. Sem pa zdaj toliko bolj srečna. Sprva mi je bilo sicer malo žal, da nisem odšla na Kitajsko in doživela ene zelo dobre izkušnje, ampak zdaj te poteze ne obžalujem.

Kdaj s trenerjem načrtujeta, da boste med najboljšimi tudi med članicami?
Prestop iz mladinske v člansko konkurenco je velik preskok. Člansko konkurenco sem sicer že izkusila. Vsekakor pa me čaka še veliko, veliko dela, da bom tudi v članski konkurenci lahko osvajala kolajne.

Ste iz domovine po zmagi prejeli veliko število čestitk in kratkih sporočil?
Tekma je sicer potekala ponoči po slovenskem času, ampak sem že takoj dobivala čestitke. Dobila pa sem jih res veliko. Celo več kot za rojstni dan.

Sledi po prihodu v domovino zabava?
Seveda. Po prihodu domov bo uspeh potrebno proslaviti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.