Šport
360 ogledov

Četri nosilec izpadel proti 142. igralcu svetu

Casper Ruud Epa
Britanec Liam Broady, ki v Wimbledonu nastopa s povabilom organizatorja (WC), je v drugem krogu v petih nizih presenetil četrtega nosilca turnirja Norvežana Casperja Ruuda.

Največje presenečenje četrtega dne teniškega turnirja v Wimbledonu je pripravil 142. igralec s svetovne računalniške lestvice, domačin Liam Broady, ki nastopa s povabilom organizatorja. Na osrednjem igrišču je v drugem krogu izločil četrtega igralca na svetu Norvežana Casperja Ruuda.

Devetindvajsetletni Broady se je vrnil po zaostanku 1:2 v nizih ter v odločilnem petem slavil s 6:0. Tako se je drugič zapored uvrstil v tretji krog Wimbledona, ki za pet let mlajšega Ruuda, finalista Roland Garrosa, ostaja pretrd oreh, saj se dlje od drugega kroga še ni prebil.

"Ko sem se zvečer ulegel v posteljo, sem pomislil, kaj povedati, če bom danes zmagal. Zdaj sem tu pred vami in ne vem, kaj bi rekel. Mami, ki je preveč nervozna, da bi gledala moje dvoboje, sem zjutraj dejal naj bo mirna, saj sem ta teden že zaslužil 80.000 funtov," je dejal Broady, ki se bo v tretjem krogu srečal s 26. nosilcem Denisom Shapovalovom iz Kanade.

Liam Broady | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.