Šport
29 ogledov

“Četrtfinale je za nas pravi blagoslov”

Eugene Jeter EPA
Ukrajinci so z uvrstitvijo v četrtfinale zagotovo eno izmed najprijetnejših presenečenj letošnjega EuroBasketa. Motor njihove reprezentance je naturalizirani Američan Eugene Jeter.

Je bila vaša motivacija pred dvobojem proti Litvi manjša glede na to, da ste si že zagotovili nastop v četrtfinalu?
Že pred tekmo smo vedeli, da smo v četrtfinalu. Belgijci so že pred dvobojem proti Latviji napovedali, da se bodo borili do konca, kar jim je prineslo zmago, nam pa četrtfinale. Kljub porazu smo lahko zadovoljni, saj smo se proti odličnim Litovcem borili do zadnjih sekund.

S kakšnimi apetiti se boste podali v četrtfinalni dvoboj?
Na našega četrtfinalnega nasprotnika se bomo morali podrobno pripraviti. Ne obremenjujem se s tem, proti kateri reprezentanci bomo igrali. Pripravljeni moramo biti na vsakogar. Uvrstitev v četrtfinale je za nas pravi blagoslov, saj nas nihče ni uvrščal med favorite.

Kako bodo potekale priprave na četrtfinale?
Pred četrtfinalom bomo imeli kar tri dni počitka. To je seveda pomemben podatek, saj bomo imeli veliko časa za pripravo na tekmo. Naredili smo izjemen rezultat, še vedno pa smo v igri za najvišja mesta, čeprav so preostale ekipe izjemno močne in nedvomno bolj izkušene od nas.

Kaj je po vašem mnenju največji adut ukrajinske reprezentance?
Igramo zelo kolektivno. Trener je postavil našo igro in nam podelil naloge, ki jih moramo izpolnjevati. Ob tem se zelo zabavamo na parketu. Pred nami je četrtfinale in do konca si želimo zabeležiti še kakšno zmago, ki nas bi popeljala na svetovno prvenstvo. Zmaga proti Srbiji nam je dala samozavest in potrditev, da se lahko enakovredno kosamo s favoriti.

Ima vaša sestra Carmelita kot vrhunska sprinterka dovolj časa za spremljanje evropskega prvenstva?
Starši in sestra vsako jutro spremljajo moje tekme. Čeprav je takrat v ZDA šele šest zjutraj, se vsi zberejo pred televizorjem in navijajo za moje moštvo. S sestro se podpirava že od otroških let in podrobno spremljava rezultate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.