Šport
17 ogledov

Četverec osmi, brata Špik 12.

Žurnal24 main
Brata Jan in Luka Špik sta na sklepni tekmi svetovnega pokala v Luzernu osvojila zadnje mesto v malem finalu (skupno 12. mesto). Četverec brez krmarja je osvojil drugo mesto v finalu B (skupno osmo).

Brata Jan in Luka Špik sta na sklepni tekmi svetovnega pokala v švicarskem Luzernu osvojila zadnje mesto v malem finalu med dvojnimi dvojci oziroma skupno 12. mesto. Prav ob koncu dneva pa je četverec brez krmarja z Miho in Tomažem Pirihom, Gašperjem Fistravcem in Rokom Kolandrom osvojil drugo mesto v finalu B oziroma skupno osmo.

Med dvojnimi dvojci so zmagale ZDA pred Norveško in Italijo. V boju za zmago v malem finalu so vse do finiša vodili Italijani pred Norvežani in Američani. V končnici pa sta bila najboljša Američana, ki sta v napetem dvoboju tesno ugnala Norvežana, Italijana pa sta zaostala in padla na tretje mesto.

Brata Špik, lani peta na SP na Poljskem, sta bila v malem finalu v boju za visoka le na na začetku tekme in 500-metrsko znamko sta še prevozila kot tretja. Kasneje sta nazadovala na četrto mesto, v finišu pa dopustila, da sta ju prehitela še čolna iz Kube in Poljske.

Osmo mesto četverca brez krmarja, čoln je lani na SP v Poznanju osvojil bron, pa je edina boljša letošnja uvrstitev slovenskih veslačev v svetovnem pokalu v najmočnejši konkurenci. Glede na dejstvo, da se je posadki šele pred tedni pridružil Fistravec, pa je tudi uvrstitev za prvi skupni nastop lepo izhodišče pred nadaljevanjem sezone, a četverico do novembrskega SP na Novi Zelandiji čaka še veliko dela.

V izredno izenačeni tekmi se je slovenska ekipa vseskozi borila za eno od prvih mest. Prav na koncu so veslači Bleda in Maribora morali predse spustiti Nemce, prehiteli pa so Američane in Srbe, ki so bili še na zadnjem merjenju vmesnega časa pred njimi.

Že v soboto sta nastope sklenila Jure Cvet in Matevž Malešič med lahkimi dvojnimi dvojci, ki sta bila v finalu C tretja oziroma skupno 15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.