Šport
17 ogledov

Chang bo svetoval Nišikoriju

kei nišikori EPA
Upokojeni tenisač Michael Chang je okrepil trenersko ekipo Japonca Keija Nišikoriija. Chang je nekdanja številka dve svetovnega tenisa in zmagovalec turnirja za grand slam.

Michael Chang, ameriški tenisač tajvanskih korenin, bo v prihajajoči sezoni sodeloval z enim izmed najbolj nadarjenih mladih igralcev, Japoncem Keijom Nišikorijem.

michael chang | Avtor: EPA EPA
Chang bo pomagal kot svetovalec, medtem ko bo Dante Bottini še naprej opravljal vlogo glavnega trenerja. ''Navdušen sem, da lahko predstavim novo okrepitev moje ekipe. V letu 2014 se nam bo pridružil Michael Chang,'' je na Facebooku zapisal Nišikori.

Triindvajsetletni tenisač je v svoji karieri osvojil tri ATP turnirje, najboljši rezultat na turnirjih za grand slam pa je zabeležil januarja 2012, ko se je prebil med najboljših osem na OP Avstralije. Njegova najvišja uvrstitev na lestvici ATP je 11. mesto, trenutno pa je 17.

Človeški zid

Chang je znan po neprebojni obrambi z osnovne črte, leta 1989 pa je s 17 leti postal najmlajši zmagovalec turnirja za grand slam, ko je v finalu OP Francije s 6:1, 3:6, 4:6, 6:4, 6:2 premagal Šveda Stefana Edberga. To je bil za Changa edini naslov na turnirjih za grand slam, čeprav je v nadaljevanju kariere še trikrat zaigral v finalu enega izmed turnirjev velike četverice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.