Šport
14 ogledov

Chaouchi in Belhadj lahko igrata

Žurnal24 main
Fifa je oprostila vse afriške nogometaše, ki so bili izključeni na letošnjem Afriškem pokalu narodov, kar pomeni, da lahko po novem proti Sloveniji zaigrata tudi Faouzi Chaouchi in Nadir Belhadj.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je oprostila vse afriške nogometaše, ki so si kazni prislužili na januarskem Afriškem pokalu narodov. To pomeni, da bosta Alžirca Faouzi Chaouchi (vratar) in Nadir Belhadj lahko nastopila že na prvi tekmi proti Sloveniji.

"Ne bi bilo pošteno kaznovati igralcev, ki so januarja letos tekmovali pod okriljem Afriške nogometne zveze (Caf), saj po koncu kvalifikacij za svetovno prvenstvo reprezentance ostalih kontinentalnih zvez niso igrali uradnih mednarodnih tekem," je odločitev Fife pojasnil njihov tiskovni predstavnik.

Emmanuel Eboue, Aurelien Chedjou in ostali bodo tako lahko svojim rojakom pomagali od samega začetka mundiala. Odločitev Fife je bila dokaj lahka, saj prošnji Cafa ni nasprotovala nobena od udeleženk svetovnega prvenstva.

Ob začetku tekmovanja bodo tako kaznovani zgolj novozelandski vratar Glen Moss, ki bo izpustil obračuna proti Italiji in Slovaški, severnokorejski vezist Kim Yong-jun, ki ne bo smel nastopiti proti Braziliji, ter selektor Hondurasa, Reinaldo Rueda, ki bo s tribune spremljal tekmo proti Čilu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.